Имаме добра образователна система с традиции, която се развива. Поставяме

...
Имаме добра образователна система с традиции, която се развива. Поставяме
Коментари Харесай

Министър Пенов: Имаме образователна система с традиции, която си развива

Имаме добра просветителна система с обичаи, която се развива. Поставяме акцент върху качествата и уменията на учениците.

Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в студиото на Българска национална телевизия на 24 май. По думите му с над 130-годишната си история българското обучение има сериозен опит, има съществени педагогичен факултети, които готвят фрагменти за образованието.

С развиването на новите технологии, с новите способи на проучване на филантропичните науки, се изисква надграждане, уточни министърът. Учебните стратегии обаче би трябвало да се трансформират по този начин, че да подсигуряват резистентност за по-дълъг интервал от време, продължителност на преподаваното наличие, с цел да се реализира значителен резултат.

За да си преподавател, би трябвало да си избрал тази специалност със сърцето си, а освен поради положителното възнаграждение сега, сподели министърът и показа, че среща доста младежи, които са избрали тази специалност.

Според министър Пенов средства за обучение са нужни и следва да се обезпечават с всеки бюджет – освен за учителите, само че и за преподавателите във висшите учебни заведения и учените.

За развиването на професионалното обучение, с цел да се усвояват нови умения, са готови промени, заложени в Плана за възобновяване и резистентност. На публично разискване към този момент е и план на закон за поощряване на научните проучвания и нововъведенията. Идеята е да доразвием нашата система, сподели министърът.

Той уточни, че не може да има качествено обучение в учебните заведения, в случай че нямаме качествено висше обучение и противоположното.

Имаме добра материална база в учебните заведения, в научните институти, и сме изправени пред предизвикването да обезпечим хора, които да работят в тях, сподели министърът.

Министърът счита, че нашата просветителна система е конкурентно способна, както и нашите студенти, и възпитаници, само че е нужни младежите да бъдат потърсени от българските работодатели, с цел да останат в страната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР