Имаме 13934 потвърдени заявления от наши сънародници за гласуване в

...
Имаме 13934 потвърдени заявления от наши сънародници за гласуване в
Коментари Харесай

Близо 14 000 са подадените заявления към ЦИК за гласуване в чужбина


Имаме 13934 доказани заявки от наши сънародници за гласоподаване в чужбина, заяви на брифинг представителят на ЦИК Таня Цанева, представена от БГНЕС. От Англия са подадени 3277 заявки, от Германия – 2759, от Испания-1390, Съединени американски щати – 950.

Тя заяви и за решението на комисията за възнагражденията за РИК и СИК. Освен спомагателните хонорари, които към този момент бяха давани за присъединяване в образование, за секциите, в които имаше гласоподаване и други такива, с това решение ние увеличихме с 50% заплащането на СИК.Към момента настоящата тематика са машините и по какъв начин ще бъдат обезпечени ограниченията в СИК и имунизирането на членовете на РИК и СИК, акцентира Цанева. Проведохме среща със здравния министър, чака се в края на идната седмица към този момент да имаме инструкции и протокол. Ще имаме материал, въз основата на който ще можем към този момент да създадем и ние, правила за съблюдаване, във връзка с имунизирането, сподели още представителят на ЦИК.

До 12 февруари ще имаме поименен членски състав на РИК. За СИК мислим, обсъждаме по какъв начин те да могат да бъдат подадени в случай че има опция по-рано, срокът, в който се назначават е до 3 март. Ако има опция с малко по-ранно назначение, разясни Цанева. Имаме подадени 13 тъжби в ЦИК все още, добави още тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР