Имам определени претенции към Кризисния щаб – 20 дни след

...
Имам определени претенции към Кризисния щаб – 20 дни след
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Войната в Украйна е война на световната демократична общност

Имам избрани искания към Кризисния щаб – 20 дни след войната, той не работи както би трябвало, само че не това е значимото и това е дребнотемие. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време срещата си с посланика на Украйна Виталий Москаленко.

„ Като организация – виждате в Полша по какъв начин ги посрещат, а ние чак нощес разбираме, че нещо се прави. Но обстановката изисква да бъдем по-толерантни в подобен миг към това, което не е направено. Проведохме тази среща с посланика, тъй като персонално аз съм незадоволен от позицията, която България заема сега. И това извъртане, не ми харесва. Ние чухме през вчерашния ден от президента – да ремонтираме самолети в Москва, да пазим с български водачи, с български самолети небето, все едно ние не сме в НАТО, и в Европейски Съюз. Вчера гледах моите сътрудници и другари в Киев, а нашият министър председател се разхождаше и гледа палатки. Да ме извинява посланикът, само че това са единствено думи. И тъй като ние не сме хора на думите, а на делата, предлагаме с парламентарните умения, които имаме, в случай че държавното управление има куража да се държи като евроатлантическо, тъй като сега войната в Украйна е война на международната демократична общественост. И тук става въпрос за полезности, не става въпрос за история, добави още Бойко Борисов.

„ Днеска има война и да шикалкавиш непрестанно, че някакъв батальон, че ще правиш и към този момент един месец батальон няма. Когато всички наши другари са там, в Киев, застанали твърдо зад Украйна, ние като ПГ, сътрудниците поемат като ангажимент всичко, което посланикът пожела – от въздушното пространство до изпращане на нужното въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз. Ние не сме неутрална страна. Когато сме правили своя цивилизован избор, ние сме го приели. Стотици пъти съм бил упрекван, че съм държал най-мирна, най-балансирана политика сред България и Русия. Цялото снабдяване е затруднено и ще стане рецесия “, разяснява Бойко Борисов.

„ Токът се подвига от юни месец, храните и всичко останало. Не Младежкия ГЕРБ е отговорен, те със спекулата, държавната, където събраха парите на бизнеса в АЕЦ „ Козлодуй “, в ЕСО и НЕК. Кой им е отговорен? Произвеждаш ток на 50 лева, продаваш на 650, това е далавера. Тази далавера подвигна цени на самун, на олио, на всичко нагоре. Кой спекулира – те или ние? Но отново споделям, на фона на войната, това не е тематика даже. Ние като партия ще подкрепим държавното управление, в случай че внесе тези тематики в Народното събрание. Изпълнете си евроатлантическия ангажимент “, разяснява още Бойко Борисов.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/503376091347162
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР