Имам неприятното усещане, че всички политици са отписали изборите на

...
Имам неприятното усещане, че всички политици са отписали изборите на
Коментари Харесай

ГЕРБ отписа изборите: Бойко Борисов разказва просташки виц за Айшето и нейната девственост

Имам неприятното чувство, че всички политици са отписали изборите на 2 април.
Най-вероятно те ще са „ още веднъж от същото “, т.е. отново ще има паритет сред главните партии, отново няма да може да се сформира постоянно държавно управление и отново ще се върви на избори, тъй че що да се хабим в този момент, що би трябвало да трошим пари за акция, що би трябвало да се напъваме с нови хрумвания – долу-горе несъмнено по този начин тече мисълта в централите.
Там евентуално са решили, че решаващата борба би трябвало да е наесен, когато ще са и локалните избори, по тази причина е по-добре да се пазят силите и средствата за тогава, за избор „ 2 в 1 “. Така българската политическа класа, откакто счупи върха за брой избори за единица време, в този момент ще удиви света с реплика на предизборна акция. Кампания, в която няма нищо, на никое място и надали в миналото нещо ще се промени. 

Затова акция няма.
Телевизорът е единствената пъпна шнур с изборите – изключете го и ще забравите, че следва гласоподаване. Дебатът през днешния ден е за цената на сиренето, за дупките по пътищата, за паметника на руската войска – все преживни тематики, които не са слизали от дневния през последните 30 година – просто в този момент са избори и е добре отново да ги подъвчем тези тематики, преди отново да ги изплюем.
Политика няма – няма предизборни платформи, няма пропаганда, няма срещи с електората отвън залите, напълнени със съпартийци.
В залите със съпартийците е Бойко Борисов, който още веднъж е пуснал фабриката за глупави смехории. В паралелната му действителност претрупани камиони от Украйна и за Украйна унищожават пътищата ни, които са строени по римско време. В тази действителност на открито е топло, а при „ 30-40 градуса няма път, който да издържи “.
Бойко е строил пътища, доста е желал „ да навакса 1300-годишното забавяне “, само че не е съумял, щото „ в случай че автомагистрала „ Хемус “ беше лесна за правене, Тодор Живков щеше да я направи освен до Правец “. Затова от Плевен до София следват: „ дупка, яма, дупка, яма “. Разбира се, за всичко са отговорни другите и медиите.
Рядко, само че от време на време Борисов е отменян в разказването на смехории от съмишленик. Примерно – от кмета на Пазарджик Тодор Попов. Онзи ден по този начин забавлява герберите в града, че щяха да се попикаят от смях. Разказа им вица за Айшето, която не била девствена на сватбата си. Каза им по какъв начин катаджия му изискал книжката, а той му рекъл „ Ще ти я дам различен път “. Обясни, че в този момент е срамно да кажеш, че си приключил Харвард и така нататък

Това са хората, които желаят „ Стабилна България още веднъж “
Често казано, по-странно играят хората, които настояват, че „ Има по какъв начин “ – Политическа партия и Демократична България. Откакто се сплотиха, десните взеха решение да се успокоят. Преди това получиха подарък – допълнения лист „ Магнитски “, и несъмнено взеха решение, че съперниците им са зашеметени, берат душа и няма потребност от никакви непотребни придвижвания. Спряха всичко, с изключение на производството на неразбираеми плакати и двусмислени клипове.
Решиха да изчакат изборите, когато властта ще им падне в краката като зряла круша. Коалицията хубаво е решила Лена Бориславова да е рекламно лице на акцията, само че за какво, за бога, тя би трябвало да изяснява от какъв ъгъл я е снимала някаква камера на някакви стълбища и за какво, за бога, това момиче стои в рекламен клип пред трен, който желае да я блъсне?!?
Кой може да изясни за какво ПП-ДБ пророкуват по какъв начин ще станем добре на фона на гъста гора? И каква акция е да обещаеш, че ще инвестираш 50 милиарда лв. – половината в северна и половината в южна България? От всичко сторено до момента, най-хубавото е, че обединението показа предизборната си стратегия.  Разбира се, можеше да пропуснат кухи изречения от вида на „ нулева приемливост към корупцията “.
Две партии – Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ започнаха и приключиха акцията си преди формалния й старт – като афишираха желанието си да вършат референдуми. Едните – против джендърите, другите – против еврото.
В месеца преди вота от тях не се чува нищо друго, с изключение на ехото от това желание – да проработят инициативните комитети, да съберат подписи, да кажат някоя кофти дума за 32-ия пол и така нататък Ако при „ Възраждане “ може да приказваме за поредна антиевропейска политика, която ще налее още малко в електоралната им урна, то при Българска социалистическа партия заиграването с джендърството е съдбоносен пердах за оцеляване.

Всичкият запас на Нинова е заложен на джендър масата.
За тези, които желаят „ Разум, отговорност, разговор! “, т.е. Движение за права и свободи, няма какво да се приказва. Тази национална партия в никакъв случай не прави национална акция. Тази партия постоянно прави сериозна акция в Лудогорието и Кърджалийско, а в останалата част на страната постоянно разчита на хора от махалите. Уникати.

Пропускането на акцията ще се отрази зле на множеството партии.
ПП-ДБ може да пропуснат победа. На процедура, двете съществени елементи на обединението резервираха аритметичния общ брой от електората си, съумяха да привлекат няколко лидери-партии, само че не се отвориха към голямата електорална маса, която би гласувала за смяна въз основата на ясни хрумвания. И на тези избори десните ще виреят в огромните градове, а огромна част от страна изобщо няма да ги познава.
ГЕРБ ще резервира позиции, само че ще пропусне още веднъж да се върне на сцената. Накратко – през последните години ГЕРБ съумя да спре пропадането си, спря го на положителни позиции, само че това не е отговор на въпроса за властта. 
БСП ще пропусне всичко. А в случай че Българска социалистическа партия пропусне тези избори, както е тръгнало, на идващите ще се бори да прескочи 4% преграда – това е ясно.
Неглижирането на акцията е част от рецесията, която към този момент години е обхванала политическите партии. Криза, която от дълго време излезе от политическите централи и стана институционална рецесия – докара до перманентна парламентарна рецесия, поради която не може да се излъчи устойчиво постоянно държавно управление, което да инициира нужните промени, в това число и в третата власт. Слабите, безидейни партии, претъпкани с живуркащи тунеядци – изтъркани и семпли облици, които от години ни облъчват с наличието си – това е казусът.

Публикация на „ Сега “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР