Имам намерение, по реда на парламентарния контрол и правомощията, които

...
Имам намерение, по реда на парламентарния контрол и правомощията, които
Коментари Харесай

Свилен Трифонов: Важно е да се реформират регулаторите у нас заради спекулата с цените

Имам желание, по реда на парламентарния надзор и пълномощията, които имам като депутат, да се обърна към министъра на земеделието господин Кирил Вътев, по въпроса за компенсациите на земеделските производители, потърпевши при градушки тази година. Това сподели в аудиокаста   " Това е България "   на  Радио " Фокус "  депутатът от ПП-ДБ юриста Свилен Трифонов, който е и член на Парламентарната комисия по земеделие. " Министърът от своя страна би трябвало да ме осведоми какви дейности са подхванати, какъв брой заявление за обезщетение са постъпили, има ли към този момент изплатени някакви суми и има ли взаимоотношение, синергия сред Министерство на земеделието и Министерство на финансите. Съответно информацията, която получа, ще направя общественото притежание, тъй като тематиката е коментирана с моя сътрудници, само че по-важното е, че аз я разясня ", добави Трифонов.

Той счита, че това няма да окаже въздействие върху цените на земеделските артикули на пазара, в случай че на чисто умозрителен принцип не стартира да се злоупотребява и цените да се повишават, без да има съответните аргументи и конюнктура за това.

Според Трифонов е доста значимо да се реформират регулаторите, тъй като всичките тези разтърсвания, които се случват по непозволен метод, по умозрителен метод, със корист с доверието на жителите, регулаторните са органите, които би трябвало да управляват тези процеси. " И се надявам в действителност да успеем да го реализираме, с цел да не се задават в бъдеще сходни въпроси ", добави той.



Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР