"Имам ли болестта на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник?", това

...
"Имам ли болестта на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник?", това
Коментари Харесай

Последните думи на Робин Уилямс и тайнта, която пазеше до края - смразяващите резултати от аутопсията

"Имам ли заболяването на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник? ", това са може би едни от най-мъчителните въпроси, които човек може да си зададе в този живот. Всъщност, като че ли когато им е пристигнал моментът, животът към този момент е завършил... Така наподобява от трагичния житейски край на един от най-великите комедийни артисти в историята - Робин Уилямс.

Припомняме ви, че той самичък лиши живота си на 11-и август 2014 година, само че истината е, че въпреки и да са минали цели 8 години от този моомент, светът не стопира да тъгува. Защото всички го обичаме, а Робин взе най-жестокото решение за себе си. Още по-ужасяващото е, че самият той не е виждал различен излаз.

Според формалната информация, артистът е страдал от тежка меланхолия, която го е довела до суицидни мисли, а в следствие и дейности. Резултатите от аутопсията му обаче сочат, че в тялото му се е случвало нещо доста по-страшно и уви - нелечимо. Открито е, че Уилямс е страдал от деменция с телца на Леви - дегенаритвно заболяване, едно от най-силно увреждащите мозъка. А Робин е криел. Криел е диагнозата си от фамилията си, даже и от своята спътница в живота - брачната половинка му Сюзън.

 Сюзън Шнайдер, Робин Уилямс

Нещо повече - лекарите открили, че в никакъв случай не са виждали по-лоша патология от тази, от която е страдал Робин Уилямс. Заболяването е обвързвано с когнитивно разстройство, халюцинации и даже тежки двигателни нарушавания. Поради приликата в признаците, в по-ранен стадий заболяването може да бъде призната за Алцхаймер, Паркинсон или шизофрения, поради което Робин не получил незабавно точната диагноза. През 2014 година той е бил диагностициран с Паркинсон, само че в следствие е открито, че е страдал от над 40 признака на деменцияя с телца на Леви.

 Робин Уилямс

Но достолепието на Робин Уилямс по този начин и не му разрешило да продължи напред. Така и не му разрешило той да показа, даже и само на фамилията си, за жестоката болест, с която е непостижимо да се пребори, тъй като връщане обратно няма. Той само е задавал въпроси, на които е получавал допустимо най-хубавия отговор. Но вътрешно е знаел, че е бил болен и че заболяването унищожава мозъка му. А признаците - тях е успявал да резервира надълбоко в себе си, защото в ранен стадий е имал тази опция, въпреки и да му е било доста, доста мъчно.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР