Имам кръвоизив в стомаха. Какво да ми казват в болницата,

...
Имам кръвоизив в стомаха. Какво да ми казват в болницата,
Коментари Харесай

Битият българин в Струга: Сега дали македонските власти ще ме изкарат и мен наркоман, както изкараха Християн Пендиков

„ Имам кръвоизив в стомаха. Какво да ми споделят в болничното заведение, затворен съм в стаята и просто стоиш и чакаш. Тук отварят вратата, питат по какъв начин си и затварят. При нас това е медицината “, съобщи пред „ Фокус “ битият българин Бекир Кадриески от Струга.

Той се оплака, че не му е правено ЕКГ на стомаха, а не се усеща добре.

Бекир Кадриески заяви, че ще дойде във Военна болница в София, където ще продължи лекуването му. При него са били българският консул в РСМ, както и негови другари и близки. Кадриески споделя, че не е имал контакт с нападателите си. Няма доверие в полицията и добави:

„ Всеки един, нападнал български хора тук в Македония, го изкарват анормален. Как пък всички, които вършат проблеми на нас, ги изкарват ненормални? Ако някой е анормален, да го оставят в психиатрична болница. Това би трябвало да се спре: да няма никакви диалози, да се спре връзката с Македония, бизнес, всичко да се спре. Сега дали македонските управляващи ще ме изкарат и мен наркоман, както изкараха Християн Пендиков “, пита риторично Кадриески.

Съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония „ Шемето “ прикани българската страна да прекъсне връзки с районен съд Македония.

„ Това би трябвало да се спре: да няма никакви диалози, да се спре връзката с Македония, бизнес, електроника, всичко да се спре “, съобщи Кадриески. По думите му не можеш да бъдеш българин в Северна Македония.

В същото време от Министерството на външните работи на Република Северна Македония молиха „ за възпиране от предварителни квалификации до цялостното изясняване на случая ”.

„ Това събитие не би трябвало да хвърля сянка върху институционалните старания (в Република Северна Македония) за отстояване на правата и ползите на по-малките общности, в това число напъните за конституционни гаранции за правата им, в това число и за българската общественост ”, се споделя в известието на Министерството на външните работи в Скопие, в което се приканва и „ обществеността и политическите субекти от България да дадат опция на държавните институции да изяснят събитията към събитието и да работят съгласно със законовите разпореждания ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР