Имам доверие към определени социологически наблюдения и анализи на конкретни

...
Имам доверие към определени социологически наблюдения и анализи на конкретни
Коментари Харесай

Веселин Методиев: Връщането на хартиената бюлетина ще е беля


„ Имам доверие към избрани социологически наблюдения и разбори на съответни хора, защото съм се убедил в техният опит да бъдат правилни. И това, което чуваме от тях, е, че това по-скоро ще е ще е пакост “.

Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ проф. Веселин Методиев, историк, учител и някогашен вицепремиер в кабинета „ Костов “ в отговор на въпроса дали връщането на хартиената бюлетина ще пред урните.

Той неотдавна издаде „ Книга за модерните българи “ със събрани публицистични текстове сред двете международни войни, а главният въпрос в тях е Изток или Запад.

„ Това е въпрос на българско средновековие в някаква степен – самото покръстване е въпрос на Изток или Запад. И по-късно продължава да живее в българската политическа среда. Този въпрос в 20. век обаче и към този момент през днешния ден – в 21. век, е въпросът за българската рационализация “, разяснява Методиев.

Според историка разделянето през днешния ден значително се дължи на обстоятелството, че това потомство не е било очевидец на война.

„ Руско-украинската война е за генерации хора сега. Всички живи европейците не познават друго такова огромно събитие (…) Притеснението може да бъде прочетено като връщане обратно, макар че падналата Берлинска стена няма кой да я издигне. Няма по какъв начин да се озовем в такава обстановка, каквито и да са фантазиите на безумни хора. Този въпрос е решен вечно – няма по какъв начин да се върне комунистическата система “, сподели още Веселин Методиев.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР