Имало едно време в Холивуд е съвременна приказка за магията

...
Имало едно време в Холивуд е съвременна приказка за магията
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Имало едно време в Холивуд с Брад Пит и Леонардо ди Каприо

" Имало едно време в Холивуд " е модерна приказка за магията на киното и актьорските несгоди, разказана по подобен метод, че не наподобява на нищо от продукциите, които сме гледали в последно време.

Точно това е и едно от най-ценните качества на кино лентата - друг е. Историята се развива по подобен метод, че като че ли не следва някаква сюжетна линия.

Тя е наситена със серия от невероятни отклонения, само че с помощта на ярките персонажи, които режисьорът Куентин Тарантино основава, ни държи напрегнат от самото начало, превключвайки сред аналогични случки, изобилстващи от сладникава носталгия и недопечен натурализъм.
 Снимка 438748

Тарантино, който е прочут с ироничната примес от комизъм и принуждение, с впечатляващи разговори, нецензурни изрази и талантлив асортимент на артисти, и този път не изневерява на себе си. Наред с присъединяване на Марго Роби, Ал Пачино, Кърт Ръсел и Дакота Фанинг, имаме опция да забележим и за пръв път дружно на екран и две от най-големите кино звезди - Брад Пит и Леонардо ди Каприо.

Действието в " Имало едно време в Холивуд " се развива през 1969 година - епохата на хипитата в Лос Анджелис, и в елементи пресъздава естетиката на 60-те години - филмите и сериалите, които се гледат, напитки и храните, които се употребяват, заведенията, които се посещават, музиката, която се слуша, облеклата, които се носят. Цветовете, репликите, билбордовете, усещаното - всичко ни придвижва тъкмо в тези времена в Холивуд.
 Снимка 438744

Действителността на онази ера обаче е преплетена с фантазията на режисьора Куентин Тарантино, който е роден и израснал с митовете за Холивуд, по тази причина и филмът в действителност демонстрира два обособени паралелни свята. Единият наблюдава измислената история за другарството сред Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) и Клиф Буут (Брад Пит).

Вторият пък ни демонстрира животът на действително съществуващите в света на шоубизнеса лица по това време - актрисата Шарън Тейт (Марго Роби) и невероятният режисьор Роман Полански (Рафал Завиеруча). Във кино лентата обаче те са съседи на Рик.
 Снимка 438750

Рик Далтън е самовлюбена тогавашна телевизонна звезда, чиято кариера е в застой. Той е екранен каубой, който обаче осъзнава, че неговото време е отминало и стартира да се трансформира в руина. Макар във всичките филми, в които Рик взе участие, постоянно да е " неприятният " и да играе здрав и мощен юначага, в живота той е доста нежен и неустойчив човек, който може да се разплаче във всеки един миг. И го прави много постоянно.
 Снимка 438754

Клиф Буут за сметка на това е неговата диаметралност. Той е същинско въплъщение на мъжеството на една отминала ера, деец от войната с неразбираемо (вероятно криминално) минало, правилен другар, досегашен каскадьор и сегашен водач и момче за всичко на Далтън.

Въпреки че двамата са другари и показват доста близки връзки - съвсем непрестанно се разхождат из Холивуд, гледат телевизия, пушат и пият дружно, контрастът в животите им е голям.

Докато Рик живее самичък в скъпа къща с басейн в един от първокласните квартали на Холивуд, Клиф населява дребна мръсна каравана, дружно със своя женски питбул, който откровено обича.
 Снимка 438743

Едни от най-забавните и забавни моменти във кино лентата в действителност съставляват сцените с разговорите им, в които ясно се открояват техните характери и динамичността на връзките им. Истинско наслаждение е и да гледаме Леонардо ди Каприо, който играе Рик Далтън, който пък играе разнообразни каубои. Тази " история в историята " е доста присъща за филмите на Тарантино, само че този път я има дребната задявка, че един доста добър артист би трябвало да се прави на несъвършен.

И по този начин до момента в който от една страна следим неволите в актьорската кариера на Рик Далтън, дружно с несгодите в живота на коравия Клиф Буут и странното му премеждие в една хипарска общественост, ставаме очевидци и на втората паралелна история в " Имало едно време в Холивуд " - тази по автентичен случай.
 Снимка 438745

Тя пък ни демонстрира богатия и разточителен живот на съседите на Рик - Шарън Тейт и Роман Полански, които си живеят нехайно и щастливо и се забавляват като посещават празненства в имението Playboy. И по този начин досега, когато на 9 август 1969 година трима почитатели на хипарския водач Чарлз Менсън влизат в парцела на Полански и убиват брутално бременната Тейт и трима нейни другари, които ѝ гостуват в този миг. Или най-малко такива са историческите събития.

Затова и цялото деяние във кино лентата в действителност се развива в месеците, водещи до закононарушението, оставяйки напрежението на фена да се увеличи до краен лимит и тотално да опустоши хипарската концепция на десетилетието за мир и обич.
 Снимка 438747

Куентин Тарантино в действителност употребява основни моменти от предишното, сегашното и бъдещето, които обаче пречупва през своето гениално въображение по подобен метод, че в последна сметка финалът на кино лентата изцяло да ни изненада.

Премиерата на " Имало едно време в Холивуд " е на 16 август
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР