Имало едно време една жена, която харесвала всичко у себе

...
Имало едно време една жена, която харесвала всичко у себе
Коментари Харесай

Жената, която се обичаше такава, каквато е



Имало едно време една жена, която харесвала всичко у себе си, не желала да отслабва, не мразела носа си, кожата ѝ не била нито суха, нито мазна, и ядяла непрестанно и колкото ѝ се желае. Знаете ли я тази приказка? Не я знаете, тъй като не съществува. А не съществува, тъй като такава жена няма.

Кажете си почтено, с ръка на сърцето – харесвате ли се категорично? Можете ли да се съблечете пред огледалото у дома и да се огледате с възхита и почитание и да си кажете – еее, не жена, а цяло богатство! Можете ли? Сигурно има 1-2 дами на планетата, които могат да го създадат, само че за останалите от нас това е задача невъзможна.

И в случай че би трябвало да перифразираме известната сентенция „ Любовта на мъжа минава през стомаха “, за дамите тя би звучала като „ Любовта на дамата минава през огледалото “. Защото това по какъв начин изглеждаме и по какъв начин се усещаме в тялото си дефинира и отношението ни към близките. Само си спомнете в какво въодушевление сте, когато дънките ви стягат и имате пъпка на брадичката, и в какво сте, когато сте свалили 5 кг и имате загар. Две разнообразни дами, нали?

В ретроспективен проект първите моменти, в които дамите започваме да изпитваме незадоволство от външния си тип, са в действителност в детството. Докато момчетата още се целят с камъни и скачат в локви, девойките стартират да се съпоставят една с друга и да откриват измислени недостатъци по телата си.

След това момчетата не престават да се целят с камъни, а ние започваме да съблюдаваме диети, да ядем сурово зеле, да оцеляваме цяла седмица единствено с череши и да се подлагаме на всевъзможни други изтезания, които не водят до нищо положително. Много дами стартират да гледат на тялото си не като източник на сила и наслаждение, а на проблеми, и неизбежно салатата се трансформира в най-хубавия ни другар години наред.

 f iStock/ Getty images/ Freepik

Я кажете - представяте ли си да идете на среща с мъж за първи път и вместо зелена салата да си поръчате мешана скара и крем карамел? Разбира се, че не – не дай си Боже, този мъж да види, че ядете и въглехидрати, и мазнини по едно и също време. Че каква жена е това, апелирам ви се. Никой не желае такава жена у дома, да му изяжда кашкавала и бисквитите.

И по този начин, вързани за чията, велоергометъра, кантара и мантрата за 1200-те калории, дамите пътешестваме през живота и всичките му провокации. Влюбваме се, вършим деца, раждаме ги, кърмим ги, работим и през цялото това време сме нащрек да не би да ни излезе стомах или черна точка на челото, а когато това стане, се обсипваме с рецензия и ограничавания.

А какъв брой по-хубаво и щастливо щяхме да живеем, в случай че се обичахме тъкмо такива, каквито сме. Това не значи да го ударим през пръсти и да живеем като за последно – просто да се радваме на живота и неговите запаси. Да се храним пълноценно, да се радваме, че сме здрави и да живеем в мир със себе си. Звучи като семинар по положително мислене, само че в действителност не е толкоз далечно и неосъществимо.

Съвсем скоро 14 февруари ще ни подсети за любовта с всичките си сърчица, мечета и капризи, и е напълно уместно по случай празника да си зададем въпроса – „ А кой ще ме обича, в случай че сама себе си не обичам? “

 g iStock/ Getty images/ Freepik

Затова ви предлагаме нещо същински скандално за този 14 февруари – да обърнем внимание на нас самите. Представяте ли си? Да си подарим нещо хубаво, да отидем на спа или да си създадем спа у дома, че е по-лесно. Ето ви концепция - този Св. Валентин да мине под мотото „ Любовта стартира след банята “ и да е отдаден напълно и единствено на вас и вашето тяло.

Какво ще ви е належащо?

Ще ви би трябвало баня, ще ви би трябвало и тяло (вашето), малко свещи и новия Влизате в банята, взимате си дълъг, парещ душ, без да бързате – това е доста значимо. Бавно и разточително къпане без да се притеснявате, че няма нищо за вечеря и пералнята е цялостна.

След това излизате и заставате пред огледалото, оглеждате се хубаво и си казвате - „ Харесвам се и се обичам такава, каквато съм, и заслужавам да се грижа за себе си “. Взимате и нанасяте обилно от него по цялото тяло, обличате си копринената пижама – или памучната, в случай че нямате копринена, и си лягате на дивана да гледате сериали и да ядете пица.

 d Nivea

И тъй като сме дами и се знаем, ще изпреварим въпросите и ще кажем, че серумът е същинско чудо за естествената и суха кожа. Не единствено че я прави очевидно по-гладка в идващите 48 часа, само че и мирише извънредно внимателно и свежо. Не лепне, не е лоен и попива бързо, а съставките му са дерматологично утвърдени, измежду които алое вера се отличава блестящо.

Алоето е общоизвестно средство за хидратация и грижа за кожата, която е бомбардирана отвред – от мръсния въздух, от мощните лъчи, от цигарите, алкохола и нездравословните ни привички. То овлажнява, леко и нежно е като текстура, а също по този начин успокоява и изгарянията, тъй като е богато на минерали и витамини. Алое вера оказва помощ на възпалената кожа да се успокои и да не реагира остро на външни въздействия, а има и антибактериални свойства (леко ексфолира кожата) и спомага за почистването на порите.

 a Nivea

А в случай че имате потребност от още мотивация, с цел да продължите с грижата и след Свети Валентин, ето ви няколко неоспорими изказвания. Редовната приложимост на лосион за тяло оказва помощ на кожата да е оптимално хидратирана и ѝ придава здрав и витален тип. Лосионът с алое усъвършенства еластичността на кожата изключително в издадени зони като гръдния панер, успокоява раздразнените сектори и поддържа защитната преграда на кожата, която се нарушава по време на къпане.

Казват го английски учени, не си го измисляме! Така че, скъпи дами, вземете си почивен ден на 14 февруари, изпратете всички на учебно заведение и работа и се отдайте на грижа за най-важния човек – вие. Ще видите, че ще ви хареса.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР