Имал амбицията да се вземат по-качествени полицейски коли и камери

...
Имал амбицията да се вземат по-качествени полицейски коли и камери
Коментари Харесай

Демерджиев впряга още 200 полицаи в охраната на столичните пътища

Имал упоритостта да се вземат по-качествени полицейски коли и камери от друго потомство - такива, които снимат на 360 градуса
Още 200 служители на реда или 50 екипа ще има по пътищата на София в опит да се спрат пътните катастрофи, разгласи пред Столичния общински съвет вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев.

„ Забелязахме, че когато има спомагателни сили, внезапно понижават случаите “, акцентира той. Демерджиев изясни, че няма по какъв начин резултатите да дойдат незабавно. Силовият министър напомни, че към този момент освен пътните служители на реда могат да сформират актове и фишове на пътя.  Той не подмина въпроса с техническото застраховане на тези, които се борят с пътния травматизъм. Подчерта, че има упоритостта да се вземат по-качествени полицейски коли и камери от друго поколение  -  такива, които снимат на 360 градуса, както за скорост, по този начин и за други нарушавания.

Парите щели да дойдат от фонда за сигурност, постоянно ги е имало, само че не знаел за какво не се употребяват и отиват в бюджета.

Очерта 2 съществени казуса - пияните и дрогирани водачи, и скоростта. С над 100% са се нараснали за 9-те месеца, откогато е на поста, хванатите пияни и дрогирани водачи. Посочи, че те и преди са били толкоз, само че в този момент полицията ги хващала. Той се похвали, че за 9 месеца били се присъединили още лаборатории, които да изследват пробите за опиати и щяло да става към този момент толкоз бързо, колкото

алкохолът.

Демерджиев видя решение и в понижаване на скоростта като съобщи, че би трябвало да се кара с 30 км в час в избрани прави, които са сериозни.

Посочи, че в страната има хиляди камери и би било добре да се даде на Министерство на вътрешните работи да ги употребява, само че за задачата трябвали законодателни промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР