Имахме преговори с ПП-ДБ, положихме доста усилия, направихме компромиси и

...
Имахме преговори с ПП-ДБ, положихме доста усилия, направихме компромиси и
Коментари Харесай

Атанасова: Очевидно е, че кабинет с ПП-ДБ няма да има

Имахме договаряния с ПП-ДБ, положихме много старания, направихме взаимни отстъпки и аз правя оценка това като нещо много позитивно. Заедно се опитахме да формулираме управническа стратегия, макар че те не одобриха нашите бележки.  Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ по bTV.

" Те даже не ни уведомиха, по кое време ще показват техните номинации за министри. След като нашите сътрудници от ПП-ДБ някак по детски, и напълно напук, взеха решение, че завършват диалозите с нас и ще ръководят сами, то ние ще търсим поддръжка от останалите партии.

" Предлагаме им и този вид - ние да сме в изпълнителната власт - а те да ни поддържат ", което е огледално на тяхното предложение, съобщи с усмивка Атанасова.

" Ние сме длъжни да проведем тези диалози с останалите парламентарни групи. Утре стартират тези срещи и те още веднъж ще бъдат на експертно равнище. Ще представим нашата стратегия и ще търсим поддръжка от всички ", уточни тя.

Очевидно е, че кабинет с ПП-ДБ няма да има, съобщи Атанасова.

" Можем да предложим на всички останали партии да излъчат специалисти и това държавно управление да бъде напълно експертно. Има и вид и с политическо държавно управление, занапред предстоят диалози. Искаме оптимално необятно присъединяване и поддръжка, в противоположен случай отиваме на 6-ти следващи избори.

Радвам се, че президентската институция обезпечава време за диалози ", съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ.

" Изключително значимо е да се стартира с правосъдната промяна, която е част от Плана за възобновяване. Ние твърдо сме поели ангажимент пред нашите евроатлантически другари, че това е тематика номер 1 в частта правораздаване ", разясни тя.

" Темата с бюджета - даваме си сметка, че в случай че Народно събрание няма решение по финансовата рецесия, то в края на юни, ние ще бъдем във финансов колапс ", сподели Атанасова.

Относно възможната номинация на ГЕРБ за министър председател, тя отговори, че знае неговото име, само че всичко ще зависи от диалозите с другите партии. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР