Имахме първоначално идея да направим три протопипа. Това каза доц.

...
Имахме първоначално идея да направим три протопипа. Това каза доц.
Коментари Харесай

Как държавата обърна гръб на българската ваксина срещу коронавируса – доц. Чорбанов говори

Имахме в началото концепция да създадем три протопипа. Това сподели доцент Андрей Чорбанов, началник на българския план за ваксина против новия ковид SARS-CoV-2, по време на по отношение на провеждането на парламентарните избори.
Очаква се научна обява по отношение на прототипа, за който има съдействие с Института " Пастьор ". Според Чорбанов, с този първообраз ще може да се създадат предклинични изследвания, които да дадат повече изясненост за действието на имунизацията – изясненост, която досега няма с РНК имунизациите на Pfizer/BioNTech.
 Експерт: Българската ваксина е химера Експерт: Българската ваксина е химера
Към момента поддръжката за българската ваксина против COVID-19 е химера, страната не демонстрира интерес към нашите опити. Това сподели...
С пред Фонд " Научни проучвания ". Имало обаче обжалване от един участник и всичко в този момент стои в административния съд, а парите за съответната година са върнати назад в страната. След правосъдното решение парите ще бъдат върнати – по думите на Чорбанов, просветителният министър Красимир Вълчев го заречен. " Реално в науката няма инвестиция от страната ", разяснява доцентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР