Имахме около 40 такива Ми-17 и жалко, много жалко, че

...
Имахме около 40 такива Ми-17 и жалко, много жалко, че
Коментари Харесай

Когато вертолетът е във въздуха, причините за инцидент могат да са много

" Имахме към 40 такива Ми-17 и тъпо, доста тъпо, че най-после разясняваме един вертолет и неговата редовност. Смешна работа. " Този коментар направи в предаването " 12+3 " генералът от запаса Иван Парапунов, който командва военната ни авиация през интервала 1993 – 2001 година.   
Като най-вероятна причина за вчерашния случай с хеликоптера, при който починаха двама военни, може да бъде посочена техническа нередовност, счита Парапунов: „ Ако вертолетът се е завъртял на 180 градуса, това завъртане може да стане единствено поради някаква нередовност на опашния винт. Вертолетът рухва. Пилотите няма по какъв начин да реагират на тази височина. “

Когато има някакъв отвод на опашния винт, вертолетът е неуправляем, само че е можело да не падне с такава отвесна скорост, акцентира той. Преди полет вертолетът се ревизира от разнообразни експерти. Поне 15 души вземат участие в позволява на вертолета до полет, разясни още ген. Парапунов:

" Има записваща инсталация на самолета, която се обработва след всеки полет и в случай че всичко е наред и няма регистрирани отводи, още веднъж след инспекция от механик и експерти се позволява до втори полет. Така до трети, четвърти. След всеки полет има наложителна инспекция. "

" Шапка смъквам на инженерно-техническия състав – за себеотрицанието и отговорността, с които работи, съзнавайки, че с тази машина летят живи хора и те би трябвало да се върнат на земята. Съмнения в работата на техническия състав не мога да позволи ", означи генералът. По думите му, случай постоянно може да стане:

" Вертолетът е във въздуха. Причините да се стигне до случай могат да бъдат толкоз доста, че в последна сметка да се окаже, че и тази, за която най-вече се допуска, може да не бъде точната дефиниция или умозаключение. "

Ми-17 е най-разпространеният хеликоптер в света. Експлоатират го 80 страни. Първоначалният първообраз е приспособен за съветската война в Афганистан. Моделът е главният, който се употребява в мироопазващи интервенции. " Това е един от най-надеждните хеликоптери, приспособен за работа във всевъзможни климатични условия ", посочи Иван Парапунов. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР