Имахме много възражения по закона, защото не беше утвърдено как

...
Имахме много възражения по закона, защото не беше утвърдено как
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Вече имаме план как да реагираме при следващи епидемии

" Имахме доста възражения по закона, тъй като не беше одобрено по какъв начин ще се афишира изключителна обстановка, кой какви права ще има, ще има ли наложителна имунизация. Тогава ние от " ИТН " (ИТН) възразихме много остро и предложихме някои промени. В последна сметка се събрахме съдружните сътрудници и предложенията ни бяха признати и импортирани в закона ", съобщи проф. Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ във връзка признатите през днешния ден промени в Закона за здравето.

" С нанесените промени в този момент се знае, че здравният министър няма право да вкарва ограничавания до здания с документи, включително сертификационни. Вече разполагаме с проект за деяние, който да ни указва по какъв начин да реагираме при последващи епидемии ", добави проф. Чорбанов.

Сега министърът няма да се постанова да прави импровизации, а ще има проект, съгласно който да се работи. Разбира се, при обстановка, при която е застрашено общественото здраве, ще има ограничавания.

Целта на измененията в Закона за здравето е да не се лимитират правата на хората, в случай че няма действителна нужда от това, разясни още депутатът.

Проф. Чорбанов разяснява още, че ръководството на Коронавирус рецесията у нас е било съпроводено с едни от най-либералните ограничения, заради което, по думите му, се дължи дребният брой случаи от последната вълна.

Благодарение на това че ограниченията бяха относително демократични, и равнищата бяха ниски, тъй като много хора се срещнаха с вируса под една или друга форма, уточни той и добави, че преболедуватиле построяват много по-плътен и сериозен имунитет по отношение на имунизираните.

На въпрос за какво у нас починаха толкоз доста хора от ковид проф. Чорбанов подсети, че като цяло здравният статут на популацията не е по никакъв начин добър, както и фактът, че здравната ни система също не е на изключително високо равнище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР