Имахме много конструктивна среща с работодателските организации. Това каза след

...
Имахме много конструктивна среща с работодателските организации. Това каза след
Коментари Харесай

Петков след среща с работодатели: Ще подкрепим бизнеса и през април с нова мярка

Имахме доста градивна среща с работодателските организации. Това сподели след Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

Изправени сме пред невиждана рецесия откъм войната, цените на газа, цените на електрическата енергия. България е в средата на съвсем съвършена стихия. Всички сме в една лодка, само че ще излезем въз основата на разговора и знанията, които имаме, добави Петков.

По думите му съвсем всички са наясно, че огромна част от факторите за високите цени на електрическата енергия са външни.

Премиерът означи, че бизнесът ще бъде подсилен и през април. Като при започване на идната седмица ще бъде показана нова мярка.

" Има механизъм, който все още работи. Целта му е да се употребява по този начин, че да има нужната степен на предвидимост и успокоение за бизнеса. Конкретните параметри по отношение на размера на обезщетенията и по какъв начин ще се случват те ще се обсъдят до края на тази седмица.

В началото на идната седмица ще осведомяваме по какъв начин ще продължи да работи механизмът в най-дълбоки елементи. Ще се прегледат всички вероятни механизми за средносрочни и дълготрайни решения, включващи конструкция на пазара, дълготрайни контракти, което да докара до по-висока степен на изясненост за корпоративния бранш не за месец, а най-малко за година напред ", разяснява министърът на енергетиката Александър Николов.

Вицепремиерът Корнелия Нинова акцентира, че без постоянна стопанска система, страната ни няма да излезе елементарно от рецесията.

„ Икономиката и бизнесът подсигуряват доходи в бюджета, които са ни нужни за другите политики: обществена, опазване на здравето и така нататък Правителството и страната заявяваме, че с всички вероятни законови средства, благоприятни условия на бюджета и спомагателни доходи ще подпомогнем българската стопанска система по този начин, че предприятията да продължат да работят и да не освобождават хора, с цел да не пораства безработицата. Помощта ще продължи и за април месец. През това време, до края на април, би трябвало да изработим нов механизъм, който да подкрепи бизнеса по този начин, че да стабилизираме стопанската система. Помощта за увеличените цени на енергоносителите също ще бъде увеличена от държавното управление. С какъв брой и по какъв начин, следва да решат специалистите “, уточни тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР