Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на

...
Имахме много конструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме засилването на
Коментари Харесай

Кирил Петков: С Ердоган говорихме за по-добра свързаност между Бургас и Истанбул

" Имахме доста градивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме усилването на икономическото съдействие, като отбелязахме опцията да се усилят вложенията и търговията сред България и Турция. “

Това съобщи министър-председателят след диалога си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анталия. По думите на българския министър председател с тази намира се поставя ново начало на връзките сред Турция и България.

В рамките на диалога беше разисквана диверсификацията в енергийната сфера, като акцент беше подложен върху газа, преминаващ през Турция. В това отношение министър-председателят изрази очакване да има по-добри връзки сред " Булгартрансгаз “ и турската страна.

Премиерът Петков посочи като различен приоритет транспортната съгласуваност сред България и Турция и по-конкретно влаковата връзка сред Истанбул и Пловдив. По думите му от съществено значение е също свързаността на Бургас и Истанбул, изключително що се отнася до туристическия сезон.

Министър-председателят съобщи, че в диалога с турския президент Ердоган е разисквана решимостта на двете страни за унищожаване на корупцията при прекосяването на общата ни граница.

" Основен приоритет е нито един български, нито турски водач да не бъде обект на корупция и обект на застрашаване на спазването на разпоредбите “, безапелационен бе българският министър председател.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР