Има заплаха учителите да изчезнат, както много други професии. За

...
Има заплаха учителите да изчезнат, както много други професии. За
Коментари Харесай

Има заплаха в България да изчезнат много ключови професии, предупреди Жаблянов

Има опасност учителите да изчезнат, както доста други специалности. За това предизвести зам.-председателят на Народно събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Жаблянов по време на полемика за проблемите в просветителната ни система с сегашни, някогашни учители и шефове на учебни заведения, провела се в гр. Кюстендил. По думите му повода е, че младежите не желаят да изберат тази специалност за своя или напущат страната. По наболелите въпроси в просветителната ни система се изрече господин Кирил Иванов, който е преподавател в 3 ОУ „ Проф.Марин Дринов”.

Преподавателят описа, че има двама студенти и работи в допълнение, с цел да ги устоя. Соня Кръстева, която е учителка от 5 ОУ „ Хр. Ботев” повдигна тематиката за учебните заведения мастодонти и за аргументите за детската експанзия.

От своя страна Христо Цоцомански описа по какъв начин най-хубавите учители се уволняват непозволено и след завръщането им със правосъдно решение страната заплаща компенсации. Валери Жаблянов и депутът от левицата Иван Ибришимов показаха, че ще отнесат зародилите въпроси по време на полемиката за решение в Народно събрание.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР