Има залитане към превръщането на антикорупционната комисия в репресивен орган,

...
Има залитане към превръщането на антикорупционната комисия в репресивен орган,
Коментари Харесай

Атанас Славов: Има залитане към превръщането на КПКОНПИ в репресивен орган

Има клатушкане към превръщането на антикорупционната комисия в наказателен орган, съобщи пред БНР преподавателят по конституционно право Атанас Славов, анализирайки импортираните промени в антикорупционния закон. Според него с тези промени се прави опит този орган да бъде подравнен като статут със специфичните служби.

„ Придаването му на пълномощия, които са типични към този момент за един орган, който е вид специфична работа, и орган, който работи по наказателния развой, в това число с опция за наложително довеждане на очевидци за определяне на обстоятелства и условия, сигурно би го трансформирало в един типичен наказателен орган “, разяснява той в изявление за предаването „ Преди всички “.

Според него още от основаването на КПКОНПИ има сериозен проблем в нейното действие и метода, по който са избрани пълномощията й.

„ Имаме един хибриден орган с неразбираема физиономия, който доста елементарно може да бъде употребен за селективни производства и поръчки по отношение на едни лица да бъдат „ ударени “ или да бъдат опазени от някаква форма на принуда. За мен има подозрения по отношение на смисъла от съществуването в този тип на органа от самото му основаване “, изрече мнение юристът.

Той попита: „ Защо сътворяваме една симулативност в обществото, че имаме орган, който се бори с корупцията, а тъкмо проверяващи дейности този орган не може да прави? Този орган може да употребява СРС-та, които обаче не могат да бъдат употребявани в наказателното произвеждане “.

Непоследователността на българския законодателен развой най-вероятно ще продължи, счита Атанас Славов. За днешния КСНС той изрече мнение:

„ Това е политическа конкурентна игра и потребление на тематиките с корупцията за реализиране на някакъв промеждутъчен резултат. Българска социалистическа партия обаче няма по какъв начин да лидира този развой, защото там проблемите са не по-малки в сравнение с при ръководещата партия “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР