Има все по-голяма вероятност излизането на Великобритания от ЕС да

...
Има все по-голяма вероятност излизането на Великобритания от ЕС да
Коментари Харесай

Има вероятност за отлагане на Брекзит

Има все по-голяма възможност излизането на Англия от Европейски Съюз да се отсрочи. Това написа лондонският вестник " Ивнинг стандарт ", който се базира на министри от кабинета на премиера Тереза Мей.

По график Обединеното кралство би трябвало да напусне Общността на 29 март 2019 година

Като причина за допустимо удължение осъществяването на Член 50 от Лисабонския контракт, министрите показват огромния брой законопроекти, които би трябвало да бъдат утвърдени от английския парламент преди Брекзит, в това число и проектозакон за имиграцията.

" Законодателният график в този момент е доста, доста претъпкан ", сподели почитан министър. Той добави, че мъчно може да се прокара законодателството до 29 март, в случай че съглашението бъде отхвърлено на гласуването във вторник и по-късно се потърси друго решение.

По-рано през днешния ден външният министър на Обединеното кралство Джереми Хънт съобщи, че може и да няма Брекзит.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че съглашението с Лондон няма да служи като основа при договаряния с други членки. Тя означи, че подготовката за сюжет Брекзит без договорка е в ход.

В същото време ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Общността е подготвена да предложи уточнения във връзка с съглашението с Обединеното кралство, само че изключва предоговаряне, изключително частта, която се отнася за защитния механизъм за Ирландия. Юнкер добави, че е нужна цялостна готовност, с цел да се подсигурява, че договорката ще бъде утвърдена от английския парламент на решаващия избор през идната седмица.

Той повтори вижданията си, че Брекзит е " покруса ".

Би Би Си оповестява, че Юнкер и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск ще изпратят писмо на Мей в понеделник, в което ще предложат гаранции за защитния механизъм за отбягване на " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР