Има вероятност в някои изборни секции да се образуват опашки,

...
Има вероятност в някои изборни секции да се образуват опашки,
Коментари Харесай

Липса на достатъчно паравани може да доведе до опашки пред урните в София

Има възможност в някои изборни секции да се образуват опашки, защото във всяка секция има единствено по един заслон, зад който може да се гласоподава. А това може да докара до закъснение. Това показва ръководителят на Столичната Общинска изборна комисия (ОИК-София) Полина Витанова, представена от изданието.

Причината за вероятно закъснение се дължи и на анулираното от ЦИК машинно гласоподаване. На тези локални избори жителите могат да упражнят правото си на глас единствено с хартиена бюлетина.

След последните промени в Изборния кодекс така наречен " тъмна стаичка " отпадна и беше сменена от заслон, с цел да има по-голяма бистрота при гласуването, само че и да се подсигурява тайната на вота.

На изборите в София се гласоподава с три бюлетини - за кмет, за общински съветници и за областен кмет - а в кметствата се гласоподава и с четири. С анулацията на машинното гласоподаване всички гласоподаватели би трябвало да чакат да гласоподават с хартия зад един единствен заслон в секция - което основава предпоставки за опашки.

Пред " Сега " Витанова показва, че не е имало време за реакция на този проблем, а инструкции от ЦИК в тази посока няма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР