Има възможност за три вида правителство.Това прогнозира за БНР професор

...
Има възможност за три вида правителство.Това прогнозира за БНР професор
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Има възможност за три вида правителство

Има опция за три типа държавно управление.

Това предвижда за БНР професор Николай Витанов, който е лекар на математическите науки и лекар по физика от Института по механика на Българска академия на науките.

По думите му единият от разновидностите, само че малко евентуален, е да се направи политически кабинет:

" То би могло да е от първите две политически сили или от ГЕРБ и други партии. Такова държавно управление би подсигурило успокоение, тъй като идват общински избори. Ще има люта битка за София и осъществявания по жълтите павета ".

Според проф. Витанов експертният кабинет е най-вероятната опиция в тази ситуация:

" Има 4 партии в Народното събрание, които биха могли да го създадат. „ Възраждане “ не ги броим, тъй като те имат друга игра и още площад да усилят електоралната си поддръжка на идващите избори. Корнелия Нинова би трябвало да бъде уверена, че би трябвало да се направи такова държавно управление, защото нейните депутати ще обезпечат 120-те индивида. ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат 120 депутата ".

Програмно държавно управление се прави, когато страната е изправена пред тежки проблеми, посочи той.

" То прокарва непопулярните неща. ГЕРБ няма да пострада, в случай че направи програмно държавно управление. Членовете и симпатизантите са настроени за този вид. Биха преглътнали обстоятелството, че би трябвало да се схващат с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ", счита проф. Витанов.

По думитевъзможно е този вид да бъде подсилен от " Демократична България ":

" Такъв вид би бил подсилен от външнополитическите ни сътрудници. Позицията на Христо Иванов обаче е малко неразбираема все още. А Политическа партия сподели, че няма да поддържа държавно управление, в което взе участие ГЕРБ ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР