Има три вида емоции, които са много по-опасни за шофьорите

...
Има три вида емоции, които са много по-опасни за шофьорите
Коментари Харесай

Три вида емоции, по-вредни от умората при шофиране

Има три типа страсти, които са доста по-опасни за водачите от умората или диалозите по мобилен телефон и които постоянно са мотиви за произшествия на пътя. Това са тъгата, гневът и превъзбудата зад кормилото. Не сядайте зад кормилото в случай че ги чувствате, приканват учени. 

Шофьорите постоянно чуват предизвестия, в случай че се уморят, незабавно да спрат за отмора. Но съгласно учените от Политехническия институт на Вирджиния прочувственото равновесие е доста по-важно за сигурността на пътя, споделя " Дейли Телеграф ".

Тъгата, гневът или възбудата зад кормилото усилват риска от произшествие съвсем 10 пъти, а умората - три пъти, считат те. Разговор по мобилния телефон удвоява риска от злополука. Установено е, че той не разсейва водачите повече от конфигуриране на радиото или климатика. Отговарянето на телефонно позвъняване обаче усилва риска шест пъти, а набирането на номер - 12 пъти.

Макар множеството родители да си мислят, че дребното дете на задната седалка също ги разсейва доста, в действителност общуването с него понижава заплахата от случай, не престават наблюдаващите, представени от Българска телеграфна агенция. Що се отнася до храненето и гримирането зад кормилото, те не са чак толкоз важен проблем. Нито път " танцуването ".

Рисково за водачите е да пишат известия зад кормилото и да търсят информация в интернет. Тези действия усилват заплахата от случай шест пъти.

Най-голям рисков фактор за водачите остава е пиенето на алкохол, или взимането на опиат зад кормилото. Те усилват заплахата от злополука 35 пъти.

За проучването си учените са употребявали видеокамери, с които са следили над 3500 души, до момента в който карат. Камерите са посочили, че повече от половината водачи вършат нещо рисково всякога зад кормилото.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР