Има толкова странни исторически факти, че често действителността изглежда по-невероятна

...
Има толкова странни исторически факти, че често действителността изглежда по-невероятна
Коментари Харесай

17 факта за нашия луд свят, които не сте учили в училище

Има толкоз странни исторически обстоятелства, че постоянно действителността наподобява по-невероятна от художествената небивалица. Подобни истории вършат нашия свят още по-интересно място, написа Bright Side, споделяйки следните по-малко известни обстоятелства:

1. Алберт Айнщайн можел да стане президент

На 17 ноември 1952 година министър-председателят на Израел публично предлага президентския пост на Израел на Алберт Айнщайн. Физикът отхвърля предлагането, обяснявайки, че му липсва способността да работи добре с хора.

2. Родителите на Тутанкамон били брат и сестра

Скорошни ДНК проучвания удостоверяват догатката на историците, че египетският фараон Тутанкамон е рожба на инцест. На това се приписват сериозните здравословни проблеми, от които е страдал.

3. В Съединени американски щати носели облекла от чували за брашно

През 30-те години на 20-ти век по време на Голямата меланхолия в Съединените щати, дамите нямат доста благоприятни условия да избират, когато става дума за облекла. Налага се да бъдат изобретателни, тъй че стартират да употребяват памучни чували за брашно, с цел да шият облекла за фамилиите си. Когато производителите на чували за брашно разбрират наклонността, те стартират да вършат чували с разнообразни шарки. Някои чували даже са имали указания за вярно пране или шиене на рокли и кукли.

4. Най-голямата птица в света

Argentagis magnificens е антична птица, открита в Аржентина през 1979 година Учените споделят, че птицата е живяла на нашата планета преди 6 милиона години. Имала обсег на крилата от 6 до 8 метра и височина 2 метра.

5. Най-странното SOS известие

През 1948 няколко кораба, минаващи край Малайзия, получават странни SOS известия. Два американски кораба получиха сигнали от холандски транспортен съд наименуван SS Ourang Medan. Съобщението сподели: „ Всички офицери, в това число капитанът, са мъртви. Възможно е целият екипаж да е мъртъв... загивам. “

Когато отиват на помощ, всички членове на екипажа проснати мъртви, като замръзнали, с смут на лицата и ръце, разперени, с цел да се защитят от това, което е против тях. Дори кучето е открито по същия метод. Най-стряскащото нещо е, че по никое от телата не са открити пострадвания.

6. Причината, заради която използваме пръстови отпечатъци

Тези двама мъже са повода да използваме пръстови отпечатъци или дактилоскопия, с цел да се идентифицираме. Те имат същото име, наказани са в същия затвор и най-странното е, че в никакъв случай преди не са се виждали. Изглеждали като близнаци, без да имат роднинска връзка.

7. Събуждане

Преди да ги има будилниците е съществувала странната специалност на „ събуждачите “. Те почуквали с пръчка или изстрелвали грахови зърна по прозорците на служащите, с цел да ги разсънят за работа.

8. Болезнена азиатска хубост

Някога в Китай превързвали по специфичен метод краката на девойките, с цел да не порастват, защото дребните крайници се считали за красиви и женствени, а нестабилната походка – знак на високо публично състояние. Процедурата била мъчителна, а резултатът – изцяло деформирани крайници и здравословни проблеми, свързани с тях. 

9. Огромни кристални пирамиди

Използвайки сонарна технология, учените са разкрили две великански пирамиди на 6000 фута под морската повърхнина. Те са направени от нещо, което наподобява на солиден кристал, и са по-големи от египетските пирамиди.

10. Редактирането на фотосите води началото си от Сталин

Когато някой от доближените на Сталин ненадейно се превърнел във „ зложелател на народа “ и трябвало да „ изчезне безследно “, Вождът постоянно нареждал индивидът да бъде заличен от всички фотоси, на които са дружно. Напомня ли ви тази процедура на нещо модерно?

11. Някои светци наподобяват като заспали

Съществува вярването, че телата на светците не се разлагат след гибелта. Най-старото непокътнато тяло е това на Света Сесилия, мъченица през 177 година сл. Хр. Тялото й остава доста сходно на това, което изглеждаше преди 1700 години, когато е открита, обратно на всички закони на природата

12. Указание за местоположението на Светия Граал

В Стафордшир, Англия, има монумент със мистериозен надпис: DOUOSVAVVM. Никой не знае кой го е сложил там и никой не знае какво значи, само че мнозина считат, че това е обръщение, оставено от рицарите тамплиери, с цел да откри точното местонахождение на Свещения Граал.

13. Откъде идва думата hooker

Градската легенда споделя, че по време на американската революция военачалник Джоузеф Хукър постоянно се грижел бойците му са задоволени и в положително въодушевление, като постоянно водел дами на всички места с войските. Днес името му се употребява като диалект за „ продажница “.

14. Най-ужасяващите мумии

Най-ужасяващите мумии в света са мумиите в Гуанахуато. Израженията на лицата им карат мнозина да имат вяра, че са били заровени живи или измъчвани до гибел.

15. Просто сироп за кашлица

Между 1890 и 1910 година хероинът, създаван от Байер се продавал като сироп за детска кашлица. По същото време той бил предлаган и като не-пристрастяващ сурогат на морфина, известния опиат по това време.

16. Распутин бил считан за вечен

През живота си съветският мистик Распутин претърпява доста опити за ликвидиране. Веднъж той бил токсичен, намушкан и убит в границите на една нощ. Убийците считали, че той в действителност е вечен, до момента в който не решили да го хвърлят в студените води на река Нева, след го простреляли няколко пъти. Намерили натрупа му няколко дни по-късно.

17. Една маймуна се бие в Първата международна война

Южноафриканският павиан Джаки бил открит от Албърт Мар малко преди началото на Първата международна война. Когато стартира войната, Албърт постъпва в армията и взима Джаки със себе си. Не единствено, че Джаки забавлява бойците, само че и ги предизвестява за приближаването на врага. В края на службата получава орден за смелостта си. След войната Джаки живее със своя приятел Мар до 1921 година

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР