Има такъв народ ще бъдат по-смирени и диалогични в следващия

...
Има такъв народ ще бъдат по-смирени и диалогични в следващия
Коментари Харесай

Ива Митева: В следващия парламент ИТН ще бъде по-смирена и диалогична |

" ИТН " ще бъдат по-смирени и диалогични в идващия Народното събрание, съгласно някогашната шефка на Народното събрание Ива Митева. „ Непрекъснато приканвам за просвета на разговора, тъй като без построяването на тези мостове няма по какъв начин да вървим напред. Парламентът при всички случаи ще бъде фрагментиран. Може би даже и по-фрагментиран от предходния. Затова и всеки глас е скъп “, сподели Митева пред бТВ.

„ Партиите, с които имаме предпочитание да работим и да се коалираме, са „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “, както  „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, в случай че минат 4-процентната преграда “, добави тя. Според нея този път партиите не би трябвало да позволяват да не се сформира кабинет и да се отиде на последващи избори.

На въпрос от водещите, за какво Слави Трифонов не се появява обществени Митева сподели, че " водачът на Има Такъв Народ сподели едно по-различно държание, той неведнъж заявяваше, че носи отговорност и знае какво прави. Той не е в листите, с цел да бъдат там специалистите ". 

Социолозите отреждат четвърто място за " ИТН " (ИТН) в идващия парламен, само че Митева съобщи че не има вяра на тези прогнози, тъй като на терен виждала друго – необятна поддръжка от страна както на млади, по този начин и на по-възрастни хора. „ Имаше миг на в началото оттегляне, само че откакто започнахме да обясняваме за какво се стигна дотук, ми се коства, че хората ни схванаха “, счита Митева.

Ива Митева съобщи, че няма терзания по отношение на възможни операции с машинния избор на идните избори. „ Смятам, че ЦИК е самостоятелен орган и ще създаде едни почтени и транспарантни избори. Машините демонстрираха, че работят. Софтуерът е надъхан вярно, съгласуван е с Изборния кодекс и не би трябвало да има никакви операции “, на мнение е Митева. Тя се стимулира, че документът, ключът за сигурност е в ЦИК, той е в страната. Митева сподели още, че в 47-ия парламент Има Такъв Народ ще упорства за напълно професионална ЦИК, деполитизирана и с 9-11 членове, с цел да се отстранен всевъзможни подозрения за политически намеси.

Според Ива Митева сътрудниците от другите партии узрявали за тяхната концепция за мажоритарния избор, защото имало доста поръчки за обединения, а това било особено за мажоритарната изборна система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР