Има слабости в Изборния кодекс, които трябва да бъдат подобрени.

...
Има слабости в Изборния кодекс, които трябва да бъдат подобрени.
Коментари Харесай

Министърът на е-управлението видя слабости в Изборния кодекс


Има недостатъци в Изборния кодекс , които би трябвало да бъдат усъвършенствани. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски пред публицисти преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия.

Той отхвърли да разяснява само че ясно се виждаше, че има човек, който го пази. Йоловски подмина и тематиката за отправените му закани поради хешкода на машините за гласоподаване с мотив , че е следствена загадка.
 Хеш код от 64 знака пази машините от хакери
Хеш код от 64 знака пази машините от хакери

Цветозар Томов: Не се постанова броенето на разписките, в случай че не сме аборигени

Относно по този начин нареченото доверено създаване на машините за гласоподаване, Йоловски изясни, че е законосъобразно поради и предходна законна процедура, да се даде опция на заместник-министъра на електронното ръководство да удостоверява сходството на машините за гласоподаване. Решението на Върховния административен съд (ВАС), който върна машинното гласоподаване за втория тур на локалните избори, трябвало да бъде изпълнено, а не коментирано.

Той е поръчал още на администрацията на Министерството на електронното ръководство да направи оферти за усъвършенстване на цялостния проц ес на възстановяване на сходството на машините, с цел да може да са ясни периоди.

Александър Йоловски увери още , че машините за гласоподаване, които бяха употребявани по време на процеса за довереното създаване и този по засвидетелствуване на сходствата, не са онези от локалните избори.

Той добави, че от Министерство на електронното ръководство са създали удостоверяването на машините за къс период.

Припомняме, че скандал с машините за вота избухна на прага на местните  избори в неделя, 29 октомври. Председателят на 49-то Народно заседание Росен Желязков свика незабавен председателски съвет тъкмо преди да стартира изключителното съвещание на депутатите. Поканени бяха шефовете на безусловно всички парламентарни групи.
 Кодгейт – предизвикателство и тест за кабинета
Кодгейт – предизвикателство и тест за кабинета

Кабинетът " Денков - Габриел " до момента устоя на няколко теста

Информацията бе, показан на председателския съвет в Народното събрание. Според него на 25-и октомври, дни откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хеш код, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си и смъква информацията на флашка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР