Има силна вероятност в съвсем близко бъдеще уволнението или оставката

...
Има силна вероятност в съвсем близко бъдеще уволнението или оставката
Коментари Харесай

Падането само на една треньорска глава ще доведе до бясна въртележка

Има мощна възможност в напълно близко бъдеще уволнението или оставката на даже единствено един топ треньор да провокира резултата на доминото по пейките из цяла Европа, и то още преди да е настъпил ноември. Началото може да бъде обещано от Маурисио Почетино, чието състояние в Тотнъм е надалеч от сигурността от юни, когато бе извел тима до край в Шампионската лига. Има обаче и още няколко огромни имена, които може да се окажат въвлечени във въртележката и изчакват идващия си ход и план. Ето ги и тях.

ПОЧЕТИНО

Нашият вестник към този момент написа, че играчите на „ шпорите “ се опасяват, че техният управител може да си тръгне още посред сезона. Даниел Леви би трябвало да заплати 2 млн. паунда наказателна клауза на аржентинеца, в случай че реши да го уволни, така че на този стадий оставката наподобява единственият вид за бракоразвод.

В Манчестър Юнайтед от много време са големи фенове на Почетино и даже за тях той беше топ претендент за поста преди назначението на Жозе Моуриньо през 2016 година, камо ли през тази, когато Оле Гунар Солскяер явно страда. Реал Мадрид обаче е проспект, който интригува аржентинеца и нищо чудно да реши бъдещето си съгласно това какво ще се случи със Зинедин Зидан.



След кошмарна седмица с тежки провали против Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига и против Брайтън в Премиър Лийг наподобява, че акциите на Почетино падат. Той обаче си остава водеща цел за тези два големи клуба, които правят оценка уместно работата му в течение на пет впечатляващи години в Тотнъм.

Ако пък Барселона реши да се раздели предивременно с Ернесто Валверде, нищо чудно и от „ Камп Ноу “ да пристигна позвъняване към аржентинеца. Той въпреки всичко познава чудесно града и локалния футбол, откакто игра и води Еспаньол.

ЗИДАН

Реал Мадрид може и да е отпред в Ла Лига, но след тежко проваляне от Пари Сен Жермен и потребност от поврат за домакинско тъждество против Брюж ще има доста проблеми в излизането от групата си в Шампионската лига. Това в допълнение струпа напрежение върху плещите на Зинедин Зидан във втория му стадий в европейския исполин в голяма потребност от ремонт.



Френският старши треньор на „ белите “ има своите търкания с клубния президент Флорентино Перес, най-много към летните истории с Кейлор Навас и Пол Погба, а получава и мощни рецензии за отношението си към имена като Гарет Бейл и Хамес Родригес. Мадридските спортни медии изсипаха стрели по адрес на Зидан даже и след изкачването на върха в Примера еднолично с успеха над Гранада, а това приказва доста за мислите на ръководителите на „ лос меренгес “.

Къде ще отиде по-късно Зидан, е въпрос на диспути. Може би в някогашния си клуб Ювентус? Или пък в родината си при пребогатия Пари Сен Жермен? Защо не и в преди спряганата дестинация „ Олд Трафърд “? Никой не би се учудил обаче даже и на вероятно негово решение въобще да спре да се занимава с треньорството.



МОУРИНЬО

Жозе Моуриньо не стопира да повтаря от съвсем година насам, че изчаква предложение от топ клуб, откакто беше уволнен от Юнайтед през предишния декември. Бившият лидер на Порто, Челси, Интер и Мадрид към този момент отклони някои изкусителни предложения, най-много тази на стойност 89,6 млн. паунда от китайския Гуанджоу Евъргранде.

Бъдещето на португалеца наподобява обвързвано до известна степен с това на Почетино и Зидан, откакто излезе отпред на листата на букмейкърите за любимец за нов управител на Тотнъм, а и има незавършена работа на „ Сантиаго Бернабеу “, откъдето го котка непрестанно Флорентино Перес, подготвен да жертва даже и капитана си Серхио Рамос.

Засега Моуриньо наподобява задоволително благополучен от навлизането в ново професионално занятие – ефирен анализатор, при все това по този начин също може да следи от близко кое място на пейката на топ тим ще се оваканти скоро…



АЛЕГРИ

Масимилиано Алегри несъмнено е насочил взора си към поста в Манчестър Юнайтед и даже учи интензивно британски език в почивната си година, с цел да е подготвен за пренасяне в Премиър Лийг.

Разбира се, има вид желанието му да работи в Англия да проработи в интерес на други клубове, по-конкретно Тотнъм, ако управлението на „ алените дяволи “ отпред с Ед Уудуърд реши в действителност да гласоподава дълготрайно доверие на Оле Гунар Солскяер.

Акциите на Алегри не престават да се котират високо след пет извоювани шампионски трофеи в Серия А и извеждането на Ювентус до два, въпреки и изгубени, финала в Шампионската лига.



ХАУ

Позицията на Еди Хау е забавна. Мениджърът на Борнемут рядко бива споменаван, когато се заприказва за някой от по-големите постове в клубове от Премиър Лийг, и нему се гледа повече като на някаква ексцентрична опция.

Като изключим годината му в Бърнли, той управлява „ черешките “ от 2008-ма насам и ги утвърди в елитния ешелон, освен това със
залагане на атрактивен футбол.

Известно е, че Хау се е открил добре на южния бряг, само че не идва ли времето за него да направи скок в своята кариера? Лондонските клубове безспорно ще гледат на него като на прелъстителен претендент, когато настъпи моментът за идващия цикъл от мениджърски промени. Арсенал постоянно се загатва като кандидат за подписа му, само че и Даниел Леви от Тотнъм от дълго време му се възхищава.

Джак Гоън, „ Дейли Мейл “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР