Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита,

...
Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита,
Коментари Харесай

Продават бронирани коли от Бюрото за защита

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за отбрана, а това може да заплаши живота на охраняваните очевидци, съобщи заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев в студиото на бТВ. По думите му става дума за продажба на бронирани коли.

Що се отнася до прекосяването на Бюрото по отбрана от държавното обвиняване към министерството на правораздаването, „ прокуратурата ни спомага в някаква степен “, „ работим с бързи темпове “, само че сега нямат надзор върху материалната база на структурата, сподели Демерджиев.

Според него предсказанието на основния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали чиновници, единствено няколко са поискали да се трансферират в НСО. Съставът на структурата ще остане същият, само че не може да бъде оповестен, тъй като е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на очевидците, които се охраняват сега, Демерджиев обаче означи, че „ не са доста “.

Заместник-министърът на правораздаването е безапелационен, че няма риск да изтече информация за предпазените очевидци. По думите му министерството се оправя сполучливо с защитата на съдиите, които съгласно него са най-застрашени, тъй че ще се оправи и със отбраната на очевидци, а активността на Бюрото ще се усъвършенства, тъй като ще се специализира още повече.

По мотив прехвърлянето на Бюрото по отбрана, Иван Демерджиев пусна в профила си във " Facebook " следния статус: " Имам чудесни хрумвания - изповед, причестяване, бръснене и същински задания ". Постът му провокира огромна отзив. В студиото на " Тази заран " той изясни, че статусът му е бил смешка и не го е направил в качеството си на заместник-министър, а на частно лице. Според него постът символизира " протегната ръка "   към чиновниците в Бюрото и " подготвеност да им поверим същински задания ", а той е безапелационен, че няма да има съкращения в структурата.

" Дали Кирил Петков има двойно поданство, нямаме такива регистри, имаме информация единствено за българското му поданство ", разяснява още Иван Демерджиев. Той посочи, че в случай че все още Петков има двойно поданство, може да бъде изваден от листата с кандидат-депутати за парламентарните избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР