"Има си ред, по който комисията за определяне на охраняемите

...
"Има си ред, по който комисията за определяне на охраняемите
Коментари Харесай

Днес няма да се решава дали НСО да продължи да охранява Доган и Пеевски

"Има си ред, по който комисията за установяване на охраняемите лица, се събира. В нея влизат трима души - основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на ДАНС и началника на НСО. При потребност могат да притеглят и шефовете на Военна информация и Държавна организация "Разузнаване ". Това съобщи в Габрово основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Думите му бяха във връзка това, че през вчерашния ден президентът Румен Радев настоя началникът на НСО ген. Красимир Станчев да свика комисията и да се преразгледа нуждата службата да охранява депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и почтения водач на партията Ахмед Доган.

"Като пристигна при мен такова писмо, аз го систематизирам на всички подчинени служби, които споделят какви сигнали има при тях. Ние ги депозираме в НСО, оттова ни се предлага решение каква да бъде степента на заплашеност, каква защита да бъде взета и тримата взимаме решение. Днес няма по какъв начин се състои такава среща ", изясни основният секретар.

Той акцентира, че няма разделяне сред службите, в това число и за случая от вторник на плаж Росенец, когато някогашният правосъден министър Христо Иванов дебаркира с лодка на плажа, край така наречен летни сараи на Ахмед Доган. Впоследствие Иванов бе изпъден от въоръжени охранители. По-късно президентът Румен Радев пък удостовери, че охранителите са били от НСО.

Според Иванов чиновниците на Министерство на вътрешните работи оня ден са си свършили работата.

"Не се опитвайте да създавате противопоставяне сред службите. Министерство на вътрешните работи и НСО работят всекидневно, ние сме сътрудници, познаваме се от дълги години, има директива за взаимоотношение. Ние сме експерти ", безапелационен бе основният комисар.

В коментара си пред медиите Иванов акцентира, че не могат да се откажат от защитата си единствено три лица - министър председател, президент и ръководител на Народното събрание, до момента в който трае мандатът им.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР