Има шанс управляващите да намерят компромисен вариант по въпроса с

...
Има шанс управляващите да намерят компромисен вариант по въпроса с
Коментари Харесай

Нова идея: детски надбавки за бедните родители, данъчно облекчение - за богатите

Има късмет ръководещите да намерят компромисен вид по въпроса с детските надбавки през 2021 година Новата концепция, препоръчана на финансовия министър Кирил Ананиев от Вътрешна македонска революционна организация, е хората с по-ниски приходи да получават надбавки като парична помощ, а тези с по-високи приходи – данъчно облекчение в същия размер.

Идеята обаче би трябвало да се посочи стремително, тъй като в сряда следва гласуването на данъчните закони за 2021 година на второ четене в бюджетната комисия в Народното събрание, а в четвъртък - на бюджета.

" Вървим към втория вид, препоръчан от мен преди няколко дни - тези от фамилии с ниски приходи да бъдат подпомагани посредством Закона за фамилните помощи за деца и така наречен детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - т.е. опция родителите да понижат с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в следствие по 450 лева годишна поддръжка ", заяви депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

най-шумно се опълчи на да извърши първичното си желание за детски надбавки за всяко дете през 2021 година В края на предходната седмица депутати от ГЕРБ внесоха корекция в проектобюджета, съгласно която се резервира подоходният аршин за приемане на надбавките, а спестените от обрата 204.8 млн. лева се трансферират за нарастване на заплатите на служителите на реда и лекарите.

Според специалисти фамилното подоходно облагане е по-добър вид за поддръжка на работещите фамилии с деца спрямо паричните надбавки. И сега родителят може да понижи данъчната си основа, в случай че отглежда дете, само че отстъпката е оскъдна – 20 лева на година за едно дете. С измененията, предлагани от Веселинов, тя ще се усили на най-много 450 лева, в случай че родителят има облагаем приход с данъчна основа най-малко 4500 лева през годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР