Има сериозно количество дублирани позиции в проектите, входирани от арх.

...
Има сериозно количество дублирани позиции в проектите, входирани от арх.
Коментари Харесай

Хаос със сметките за стадион Ботев, още седмица

Има съществено количество дублирани позиции в плановете, входирани от арх. Георги Савов в Община Пловдив, които предходната седмица бяха предадени на изпълнителите от ДЗЗД „ Колежа “.

Това съобщи на оперативката през днешния ден Илиян Филипов – шеф на ПИМК, която е водеща компания в сдружението, такава е и позицията на някогашния районен министър Николай Нанков, при който също има копия от плановете.

От на следващия ден работна група, в която ще се включат: представители на проектанта, строителния контрол, изпълнителя и възложителя в лицето на Община Пловдив, стартира работа по изчистването на дублираните позиции.

„ До седмица би трябвало да дадем отговора на най-задавания от почитателите въпрос – какъв брой ще коства цялостното създаване на стадиона и до какъв стадий ще стигнат обезпечените до този миг 37 млн. лева “, съобщи кметът Здравко Димитров.

Неговият заместител Пламен Райчев добави, че едвам след представянето на правилните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде мнение, кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните действия за първия стадий от реконструкцията на стадиона.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР