"Има съобщения, че 100 000 севернокорейски доброволци са готови да

...
"Има съобщения, че 100 000 севернокорейски доброволци са готови да
Коментари Харесай

New York Post: Северна Корея е предложила 100 000 доброволци на Русия за войната в Украйна

"Има известия, че 100 000 севернокорейски доброволци са подготвени да дойдат и да вземат участие в спора в Украйна ", сподели основният редактор на "Национална защита "Игор Коротченко по съветския Канал 1, заяви New York Post, написа Блиц.бг. Коротченко свързва поддръжката на Северна Корея с информацията за визитата на Нанси Пелоси в демилитаризираната зона, разделяща двете Кореи.

Според него, по този метод Северна Корея желае да стачкува против дейностите на Запада по границите си.

В същото време, отбелязва специалистът, дейностите на Северна Корея би трябвало да се преглеждат като действителен опит за помощ, защото те са едни от първите, които публично признаха суверенитета на републиките в Донбас и им оказват всякаква поддръжка.

Той означи, че армията на КНДР е най-хубавата във връзка с градските борби.

"Абсолютно може да се каже, че те са подготвени за този тип борба. Като цяло севернокорейската войска има доста висок морал и същата висока успеваемост ", сподели основният редактор на "Национална защита ".

Той добави, че няма никакво подозрение по отношение на решимостта на севернокорейските управляващи - в случай че Москва се съгласи да помогне на Пхенян, Ким Чен-ун незабавно ще изпрати свои хора.

Относно езиковата преграда, която може да възникне по време на общуването сред рускоезичните военни и корейците, специалистът означи, че въпросът даже не си коства да се коментира- "пред частите на КНДР е сложена задача и те я извършват ".

Той напомни, че Северна Корея е известна със своите артилерийски системи и богат опит в потреблението им:

"Корейците имат системи за РСЗО, които сасобствена структура. Северна Корея е изцяло самостоятелна и самодостатъчна във връзка с артилерийските системи. Нищо чудно, че американците и южнокорейците толкоз се опасяват от севернокорейската войска ", сподели Коротченко.

Според него в актуалните условия 100-хиляден контингент може елементарно да бъде трансфериран по въздушния мост с военнотранспортна авиация, която ще обезпечи доставката на тези елементи в региона на бойните дейности.

"Доста постоянно практикувахме сходно прекачване на нашите сили на такива дистанции в разнообразни учения. Така че от практическа позиция всичко е елементарно. Това зависи от политическото решение " казаКоротченко и добави, че откровено почита водача на КНДР за това, че е кадърен да взема "кошмарни за Съединените щати решения ".

Коротченко също се базира на известия, че Русия е поканила севернокорейски "строители "да възстановят окупирания от Русия Донбас.

Александър Мацегора, съветският дипломат в Северна Корея, сподели в изявление през юли, че "корейските строители, които са висококвалифицирани, работливи и подготвени да работят в най-трудните условия, ще вземат участие доста съществено "в построяването на разрушената инфраструктура в Донбас. Коротченко назова севернокорейските строители "сигурни и невзискателни "и сподели, че най-важното е, че те са "мотивирани ".

Северна Корея беше една от дребното страни в света, които признаха за самостоятелни Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР). Мацегора твърди в изявлението, че Северна Корея не получава нищо за съдействие с Русия и просто работи съгласно "съвестта си ".

"Северна Корея е една от дребното страни, които могат да си разрешат да следват изцяло самостоятелна външна политика. Никой – нито Русия с Китай, да не приказваме за Съединени американски щати – не може да принуди севернокорейците да създадат нещо или да не създадат нещо ", добави посланикът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР