„Има само една опция. Няма втора. Лидерите на талибаните трябва

...
„Има само една опция. Няма втора. Лидерите на талибаните трябва
Коментари Харесай

Журналистът, интервюирал Бен Ладен след 9/11 пред bTV: Трябва международен натиск върху талибаните

„ Има единствено една алтернатива. Няма втора. Лидерите на талибаните би трябвало да бъдат уверени да съблюдават съглашението от Доха, което те подписаха със Съединените щати предходната година. Не би трябвало да нарушават контракта. Международната общественост би трябвало да ги убеди, че няма да бъдат приети, в случай че постановат насилието. Тогава няма да имат друга алтернатива, с изключение на да следват съглашението от Доха “, показа пакистанският публицист Хамид Мир в специфичен разбор на обстановката в Афганистан за bTV.

Хамид Мир е единственият, който е интервюирал с Осама бин Ладен след атентатите от 11 септември. Следи деликатно обстановката с района и придвижването на талибаните.

По думите му изтеглянето на интернационалните сили от Афганистан усложнява обстановката.

„ Изходът нямаше да бъде друг, в случай че интернационалните сили бяха останали в Афганистан. Международните сили в Афганистан нямаха тактика и добър проект. Американският президент (Буш – бел. р.) вместо да се концентрира върху Афганистан, стартира нова война в Ирак. Ето за какво тази война в Афганистан загуби поддръжката на елементарните хора в района. Те не имаха вяра, че американците са в Афганистан, с цел да се борят с тероризма, а с цел да преследват някакъв собствен интернационален дневен ред против мюсюлманите. Смятаха, че организират собствен „ кръстоносен поход “ против мюсюлманите. За американците „ кръстоносен поход “ е единствено израз, само че в тази част на света не е. Ето за какво талибаните още веднъж завоюваха социална поддръжка “, споделя Мир.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР