Има решение на смесената комисия такива чествания да бъдат общи,

...
Има решение на смесената комисия такива чествания да бъдат общи,
Коментари Харесай

Озадачен съм, че на Петрова нива не празнуваме заедно с македонците, обяви Петър Кънев

Има решение на смесената комисия такива празнувания да бъдат общи, напомня депутатът

На Петрова равнища би трябвало да честваме Илинденско-Преображенското въстание дружно със Северна Македония. Това разгласи пред „ Флагман ” бургаският народен представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Петър Кънев . Той за поредна година дойде на събора в събота, който се организира още веднъж под патронажа на президента Румен Радев.

„ Пристигам, както постоянно, с приповдигнато въодушевление . Помня и тези години, когато над 15-20 хиляди индивида идваха на този събор. Но тогава и времената бяха други . Слава Богу, с помощта на управлението на Община Малко Търново, най-много на кмета на Малко Търново Илиян Янчев и на тракийските сдружения в България, нещата много се трансформираха ”, сподели господин Кънев.

„ Още президентът Георги Първанов не пропускаше нито една година да посети този събор, само че малко необичайно ми беше отношението на Плевнелиев, който пък като президент за пет години не стъпи нито един път тук. Но по този начин или другояче с помощта на президентската институция и на държавното управление последните години честваме на два пъти. Имам поради районните празненства. Едното е в  . То беше преди две седмици. И второто е тук, на Петрова равнища, където преди 120 години е взето решението и стартира въстанието.

Единственото, което някак си ме смущава и ме озадачава, е, че това би трябвало да бъдат едни взаимни тържества, празненства с македонската страна . А доста непосредствен мой другар и постоянен участник в кръглите маси, които вършим в Музея на котвата в Ахтопол два пъти годишно, е член-кореспондентът който е и член на смесената българомакедонска комисия . Аз знам, че едно от първите решения , които те са взели - признато и от двете страни, е да честваме и да означаваме дружно тези събития. За страдание последните години се изостриха доста връзките сред нашите... две държавни управления , бих споделил, а не сред народите, тъй като там обстановката е друга и доста бих желал да сме дружно на тези празнувания ”, добави депутатът.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР