Има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се

...
Има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Има решение на ГЕРБ да не се дават имунитети на депутати, докато не приключи реформата в правосъдието


Има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се дават имунитети на депутати, до момента в който не завърши промяната в правораздаването ".

Това съобщи външният министър Мария Габриел.

" Въпросът в този миг беше къде е за теб България в този сложен и решителен миг за страната и моят отговор беше: преди всичко. През всички тези години – и като евродепутат, и като еврокомисар в никакъв случай не съм прекъсвала връзката си с хората в България и с България ", сподели в изявление за bTV вицепремиерът в отговор на въпроса по какъв начин се е решила да се откаже от поста в Брюксел.

Съгласно съглашението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след 9 месеца Габриел би трябвало да смени Николай Денков на поста министър председател.

Относно позицията на България към войната в Украйна тя счита, че страната ни би трябвало да има ясна позиция, с цел да може след това да взе участие във възобновяване на Украйна.

" България е суверенна страна, не е заслон, решенията се вземат само и единствено в България. Наистина значимо е тя да отстоява своята принадлежност към европейското семейство – това е цивилизационен избор “, посочи някогашният еврокомисар.

За поискания от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов вицепремиерът подсети, че има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се дават имунитети на депутати, до момента в който не завърши промяната в правораздаването.

На въпроса дали чака президентът Румен Радев да блокира отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор тя отговори: „ Решението е напълно на президента, почитам президентската институция и считам, че има метод и метод доста интелигентно в разделянето на управляващите да допринесем за повече успокоение в българското общество ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР