Има реална опасност градове в България да останат без електричество.

...
Има реална опасност градове в България да останат без електричество.
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Има реална опасност България да остане без ток

Има действителна заплаха градове в България да останат без електричество. Това сподели в ефира на Нова ТВ някогашният финансов министър Симеон Дянков.

„ България е в най-тежката част от енергийната рецесия в Европа. Цената на тока ще скача. Ще има семейства и производства, които могат да останат без ток. Някои неща са направени, множеството предстоят да се създадат, с цел да не е доста тежка зимата. Дадоха се някои дотации на определяна група бизнеси, с цел да работят по-добре. Това е позитивна мярка. Мисля, че обаче трябваше да е секторна, а не за всички поравно, както го направи съдружното държавно управление ”, добави той.

Дянков даде за образец Полша и Германия, които към този момент са въвели ограничения за търговците на ток. У нас такива ограничения не се плануват. По неговите сметки сходни ограничения биха коствали сред 2 и 3 милиарда лв., съгласно сметките на някогашния финансов министър.

За зимата би трябвало да сме проведени страна по страна, проучва Дянков. 

Според него изтеглянето на нов държавен дълг е било належащо, защото дефицитът тази година е доста огромен. И 16 милиарда лв. ще ни трябват за запълване на този недостиг.

Дянков посочи още, че съгласно него сега е неприятен миг за политическа рецесия и той не е оптимист за излаз от рецесията като цяло.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР