Има ръст на регистриращите се по настоящ адрес в Община

...
Има ръст на регистриращите се по настоящ адрес в Община
Коментари Харесай

Ръст на регистрациите по настоящ адрес в Община Невестино заради ниските данъци

Има растеж на регистриращите се по сегашен адрес в Община Невестино, само че това е поради ниските данъци и подобряващите се условия за живот, а не поради " избирателен туризъм ", разясниха за БНР от локалната администрация.

Невестино бе посочено от анализатори в топ 13-те общини, в които има растеж от повече от 10 пъти в регистрациите.

След като прилежащата Община-Кюстендил  подвигна фрапантно налога МПС, таксата боклук, налога здания, десетки живеещи в регионалния град се записват в някое от 23-те села на Община Невестино, споделя зам.-кметът Йордан

" От началото на годината сред 106 и 108 души са новорегистрираните в общината, само че това не е по отношение на предизборна битка, гласоподаване и така нататък, а повече е във връзка със повишените налози в Кюстендил, има и софиянци. Другата причина е, че ние сътворяваме положителни условия на живот. Нашето население се обгрижва на 99% ".

Сред общините с растеж на записаните по сегашен адрес е  и най-малката община - Трекляно. Там при непрекъснато население в 19-те села от към 350 поданици, в изборните описи за локалния избор преди 4 години бяха включени близо 900. Хората си се връщат на село, в родния край, разясняват от локалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР