Има пряка връзка между времето, което родителите и техните деца

...
Има пряка връзка между времето, което родителите и техните деца
Коментари Харесай

Разкриха защо децата не се отлепват от смартфоните си

Има директна връзка сред времето, което родителите и техните деца прекарват пред цифровите устройства, демонстрира ново на компанията Kaspersky.

Данните сочат, че 82% от възрастните и 70% от малчуганите прекарват всекидневно най-малко по три часа с джаджи в ръка и че децата евентуално копират времето, което родителите им прекарват в потребление на устройства.

Децата постоянно това, което вършат родителите им - това важи и за цифровите им привички. Ако децата виждат, че родителите им непрекъснато употребяват устройствата си, те ще смятат сходно държание за норма и също ще прекарват доста време онлайн. Въпреки че от време на време може да е мъчно да бъдеш модел за подражателство, родителите би трябвало да осъзнават въздействието на своите дейности върху държанието на децата си и да се пробват да дават образец, когато става въпрос за правила, свързани с времето, прекарано пред екрана.

Резултатите от изследването демонстрират връзката сред времето, прекарано пред екрана, от страна на родителите и децата. По-голямата част от децата и възрастните - 48%, употребяват устройствата си едновременно денем - в продължение на 3-5 часа. Освен това по-голямата част от родителите са уверени, че както те (62%), по този начин и децата им (58%) прекарват много време онлайн.

Резултатите също демонстрират, че децата интензивно приспособяват метода, по който употребяват устройствата, въз основа на метода, по който ги употребяват техните родители. Например, когато 80% от родителите прекарват по-малко от 2 часа дневно пред устройства, техните деца вършат същото. Ако възрастните употребяват своите устройства повече от 2 часа дневно, децата е също толкоз евентуално да създадат същото, като едвам 19% от случаите демонстрират, че децата, които имат подобен образец пред себе си, прекарват по-малко от 2 часа дневно пред цифровите устройства. 

В същото време, съгласно резултатите от отчетите, децата, чиито родители постоянно употребяват устройства, прекарват повече време пред екрана в разнообразни цифрови привички. Например децата, чиито родители постоянно употребяват джаджи, прекарват в допълнение 39 минути онлайн по време на хранене. Междувременно писането на текстови известия, до момента в който водят диалози, прибавя на децата приблизително 41 минути екранно време, а шерването на фотоси в обществените мрежи прибавя още 31 минути дневно - време, което в действителност се натрупва.

" Както се вижда от данните - колкото повече часове родителите прекарват в работа с цифрови устройства, толкоз повече часове децата прекарат пред своите. Родителите желаят да обезпечат по-добър баланс сред времето, прекарано пред екрана, за своите деца и главното им предизвикателство е по какъв начин да реализират това. Днес има налични принадлежности, които могат да оказват помощ на родителите да подобрят цифровото богатство на децата си и да подсигуряват, че времето, прекарано пред екрана, е безвредно и уравновесено. Даването на образец от самите тях също е превъзходен вид ", разяснява Богдан Писмиченко, районен управител на Kaspersky за България, Румъния и Молдова.

" Децата имат доста по-голяма изгода от осезаемото взаимоотношение с действителния свят, в сравнение с от потреблението на цифрова информация. Децата на възраст под 12 години, да вземем за пример, към момента би трябвало да извървят дълъг път, преди способността им за абстракция да бъде сравнима с тази на възрастните. Те първо би трябвало да се научат да усещат, чуват, виждат, миришат и вкусват света.

В нашата процедура потреблението на цифрови медии от родителите и фамилиите постоянно е водеща тематика. Много родители са уверени, че е изцяло задоволително ясно да регламентират времето, което децата им прекарват пред екраните, и да управляват типа на наличието, до което имат достъп. Но вместо да се тормозят за ефикасни санкции, родителите би трябвало първо да понижат личното си медийно ползване. " - разясняват терапевтите Биргит Хьолцел и Щефан Рузас от мюнхенската процедура Liebling + Schatz.

Ако желаете да помогнете на децата си и да гарантирате, че употребяват устройствата си по сигурен метод: 

- Прекарвайте повече време в другарство с децата по отношение на ограниченията за онлайн сигурност. Опитайте се да обърнете внимание на личните си привички - употребявате ли смарт телефона си, когато се храните или разговаряте? Обърнете внимание дали задавате модел, който децата ви следват. Или дали реагират по друг метод, когато оставите личния си телефон настрани.   

- Обмислете евакуиране на и обсъдете тази тематика с детето си, с цел да му обясните по какъв начин работят тези приложения и тяхната нужда с цел да са в сигурност онлайн.  

- Помолете детето си да не утвърждава единствено никакви настройки за дискретност и да изиска дружно да ги преглеждате. Възрастните също би трябвало да придобият навика да четат деликатно всички съглашения за дискретност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР