Има продукти, с които е по-добре да не се комбинират

...
Има продукти, с които е по-добре да не се комбинират
Коментари Харесай

С какво не трябва да комбинираме черешите

Има артикули, с които е по-добре да не се комбинират . За тях описа ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова пред РИА Новости.

" Нормата на черешите дневно е до 200 грама за здрав възрастен, който няма диагнози като изострен гастрит или захарен диабет. Ако имате гастрит, само че в действителност желаете да изядете няколко плода, не ги комбинирайте с кисели или полукисели храни: малини, череши, грозде, сливи, ябълки и цитрусови плодове “, сподели Татяна Бочарова, съобщи БГНЕСV
 Полезните свойства на черешите Полезните свойства на черешите
Настъпи сезонът на пресните плодовете и зеленчуци. И към този момент на всеки щанд можете да намерите зрели, вкусни и най-важното, здравословни че...

Според лекаря комбинацията от череши и бобови растения също е нездравословна. Не би трябвало да ядете даже и една за десерт след чорба от фасул или грахова яхния. Както черешите, по този начин и бобовите растения, поотделно, могат да предизвикат отичане на корема и нараснало формиране на газове. Комбинирането на тези храни усилва вероятността от проблеми с червата.

Според лекаря черешите не би трябвало да се употребяват незабавно след хранене. По-добре е да изчакате най-малко 30 минути - в този случай те ще имат позитивен резултат върху храносмилателната система.



Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР