Има превишаване на правомощията на отделни служители на МВР, като

...
Има превишаване на правомощията на отделни служители на МВР, като
Коментари Харесай

Атанас Славов: Полицейското насилие върху протестиращи е престъпление

Има превишаване на пълномощията на обособени чиновници на Министерство на вътрешните работи, като част от фрагментите приказват даже за закононарушение.

Тази позиция изрази министърът на правораздаването Атанас Славов пред Нова телевизия във връзка митинга от предходната седмица

" Необходимо е цялостно, всестранно и обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност ", разяснява Славов. Според него вътрешните механизми в системата на Министерство на вътрешните работи няма да доведат до очистителен резултат.

По думите му всякога се следи еднакъв сюжет - " чака се да ескалира напрежението, митингът се разпръсква и след това в дребните, тъмни улички стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда ". Според него това е закононарушение, а не просто административно нарушаване.

Правосъдният министър прикани да се стигне до корените на злоупотребата с власт.  Да е ясно дали става дума за напрежение, липса на психическа поддръжка за чиновниците на реда или за неупражнен надзор.
 Полицаите, били протестиращи, са уволнени, Столична дирекция на вътрешните работи има данни за още Обновена
Полицаите, били протестиращи, са уволнени, Столична дирекция на вътрешните работи има данни за още

На 24 души са наложени наказания от по 1 000 лева и възбрана за навестяване на спортни събития за период от 1 година

По тематиката за правосъдната промяна Атанас Славов дефинира декември като основен. " В началото на декември би трябвало да бъде подложен на ново гласоподаване планът за промени в Конституцията и в границите на идващите седмици дефинитивно да бъде признат ", изясни той.

Паралелно в МП се работи по новия Закон за правосъдната власт, който да вкара на законово равнище промените в Конституцията. След неговото приемане ще има и смяната в органите, убеден е Славов.

Целта е да няма нов Гешев и нов Филчев в правосъдната система, акцентира правосъдният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР