Има позитивни решения относно доставката на изтребители за Украйна, но

...
Има позитивни решения относно доставката на изтребители за Украйна, но
Коментари Харесай

Зеленски: Има позитивни решения за изтребителите за Украйна, но засега не са публични

Има " положителни решения " по отношение на доставката на изтребители за Украйна, само че към този момент те няма да бъдат обществени, разяснява украинският президент Володимир Зеленски по време на брифинг в Брюксел, разяснявайки още, че към този момент има и решения за доставката на далекобойни ракети след визитата му в Лондон преди ден.

" По отношение на изтребителите има избрани положителни решения, които ще останат зад кулисите, не бих желал в Русия да бъдат готови ", съобщи украинският водач. Той добави, че има съответни резултати и от срещата в Париж с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, само че също отхвърли да даде повече детайлности към тях.

" Единственото, което мога да кажа, е, че говорихме за укрепване на нашите благоприятни условия за нахлуване, за бронирана техника и за танкове ", посочи още Зеленски, представен от investor.bg.

Една от аргументите за европейския тур на украинския водач е да изрази голямата признателност на украинския народ за поддръжката на Англия, на страните от Европейски Съюз, на европейските институции и на европейските жители, сподели Зеленски. Той беше безапелационен, че зад всички изказвания до момента към този момент стоят съответни ограничения в помощ за стопанската система, украинците и армията. В рамките на по-малко от 48 часа украинският президент посети Лондон, където приказва пред Народното събрание, срещна се с крал Чарлз ІІІ и с украинските военни, които се приготвят във Англия, Париж, където беседва с Макрон и Шолц, а по-късно и Брюксел, където се обърна към европейските депутати и взе участие в съвещанието на изключителното съвещание на Европейския съвет.

Пр време на своето изказване пред европейските водачи Зеленски прикани за наказания против нуклеарната енергетика и ракетната промишленост на Русия. Желанието на Украйна за наказания против " Росатом " е обвързвано с окупирането на Запорожката АЕЦ, която със своите шест реактора е най-голямата в Европа.

Темата е доста сензитивна за страните от Източна Европа, защото нуклеарните реактори в множеството от тях са по руска технология и работата им без присъединяване на съветските специалисти не е допустимо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР