Има по-важни неща от преференциите в Изборния кодекс. Много по-важно

...
Има по-важни неща от преференциите в Изборния кодекс. Много по-важно
Коментари Харесай

Аталай: Преференциите не са нищо друго от изкривяване на изборния процес

Има по-важни неща от преференциите в Изборния кодекс. Много по-важно е да вземем за пример да демократизираме изборния развой, т.е. всички българи да могат гласоподават равноправно, без значение дали живеят в Англия, Съединени американски щати или Турция, само че това се отбягва. Не мога да схвана и за какво преференциите са по-важни от агитирането на майчин език. Това съобщи в студиото на "Плюс-минус " по Нова телевизия националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

,,Преференциите са въведени през 2007 и през първата година на избори от тях са се възползвали 24% от хората. На идващите избори те са 51%, а на последните избори падат до 34%. С други думи, преференциите към този момент са минали пика си и те не са нищо друго от деформиране на изборния развой. Те са в интерес единствено на тези, които съществено разполагат с финикийски знаци'', изясни Аталай.

Депутатът от Движение за права и свободи отхвърли обвиняванията, че партията е директно забъркана във образуването на циганската престъпност през годините.

,,Кога Движение за права и свободи е образувало гета? Кога сме казвали, че поддържаме гетата? Вижте, в случай че не въведем обучение в тях и не ги социализираме в точния момент, не ни чака положително бъдеще'', уточни Аталай.

,,Манипулациите, че сме в коалиция с ГЕРБ вървят много съществено. Освен това с господин Цветанов в никакъв случай не сме обсъждани преференциите. Дискутирали сме само машинното гласоподаване и състава на ЦИК'', изясни той и добави, че обезпечаването на кворум в Народното събрание е обвързване на ръководещите.

,,Нашата парламентарна група ще поддържа кворума тогава, когато преценим, че той е в полза на националната сигурност на държавата'', заключи Рамадан Аталай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР