Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата

...
Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира?

Има гладко повишаване на случаите в София, допреди седмица столицата беше с по-ниско разпространяване. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и сегашен съветник по имунизирането в Столичната община.

5 пъти по-малко са имунизациите от пролетта или 7000 (вчера) към 35 000 (пролетта). 1/4 от поставените ваксини са на софиянци, сподели още той.

" Тези, които ни подлагаха на критика са с по-лоши резултати и работят по-малко ", разкри проф. Кантарджиев.

" Бяха ни наклеветили, че вършим доста проби, а в този момент равнището на непрофесионализъм е такова - цялостни лечебни заведения, цялостни интензивни отделения, доста умрели ", добави някогашният началник на НЦЗПБ и съобщи:

Нали ни бяха дали обещание, че в този момент няма да се умира, бе? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха умрелите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство.

" Ще смаем света, освен във връзка с вадене на кораби, само че и на надзор на ковид ", пошегува се проф. Кантарджиев.

Болниците са цялостни, следва метаморфоза и отваряне на още болнични кревати. Наблюдава се работата на Спешна помощ и заболеваемостта при децата, разяснява консултантът по имунизирането в Столичната община.

Майки, ваксинирайте се вие, тъй като не децата ви заразяват, а вие тях. Ако родителите желаят да опазят децата си, които боледуват, дано се ваксинират. МОН се грижат за учениците, за разлика от Министерство на здравеопазването, приключи проф. Тодор Кантарджиев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР