Има перспективи за мирно уреждане на военния конфликт в Украйна.

...
Има перспективи за мирно уреждане на военния конфликт в Украйна.
Коментари Харесай

Макрон: има перспектива за постигане на мир в Украйна

Има вероятности за спокойно споразумяване на военния спор в Украйна. Мнението изрази френският президент Еманюел Макрон на конференция в Рим. Според него, това може да се случи, когато и двете страни в спора намерят допирни точки за разговор.

Поканен на откриването на конференция мир, проведена от „ Сант`Егиджо “ – организация на миряни, близки до Ватикана, френският президент подчертава на нуждата от спокойно решение на спора.
Има вероятност за мир и в един миг това ще се случи. В взаимозависимост по какъв начин се развият нещата и когато украинският народ и неговите водачи вземат решение, при техните условия, мирът ще бъде открит сред сегашните врагове на една маса. Международната общественост ще бъде там.
Еманюел Макрон, президент на Франция

Италианският президент Матарела също взе думата.
Заплахата, пред която сме изправени, усилва призракът на нуклеарните оръжия. Тези ужасни сюжети разсънват в съвестта ни отбраната на правото на мир, което ни сплотява тук.
Серджо Матарела, президент на Италия

Папа Франциск на няколко пъти предизвести страните в спора за заплахата от конкуренцията във въоръжаването. Тази тематика е била повдигната на срещата на Светия отец с френския президент в понеделник сутринта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР