Има паралелно правосъдие. Аз бях потърпевш от него при образуването

...
Има паралелно правосъдие. Аз бях потърпевш от него при образуването
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Има паралелно правосъдие

„ Има редом правораздаване. Аз бях пострадал от него при образуването на делата през 2013 година. Всичко това, което беше повдигнато като обвинявания беше, с цел да се спре с политическите лица, които имат политическа вола, самостоятелни са и не попадат според, с цел да бъдат услужливи на тези, които желаят да пазят избрани стопански ползи. “ Това сподели някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

„ Народните представители от „ конституционното болшинство “ не участваха в Комисията за следствието към Нотариуса. За двата проблема би трябвало да бъдат изслушани много лица, които да дадат светлина. Това ще бъде неприятно за тези, които вземат участие в политиката в правосъдната система. Няма по какъв начин да съществува без политическа поддръжка “, добави той.

Има редом правораздаване

„ Алексей Петров е нагледан образец за метода, по който може да има зависимости в правосъдната система. Когато той беше задържан, имаше огромни лични офанзиви към мен и екипа в Министерство на вътрешните работи. Водехме се единствено от върховенството на закона и без политическа интервенция или взаимозависимост. Борис Велчев, някогашният основен прокурор, дефинира за наблюдаващ прокурор Светлозар Костов, който пристигна от Бургас, тъй като никой прокурор в София не искаше да поеме делото. Петров взе участие в доближаването сред ПП-ДБ и ГЕРБ по линия на близостта си с бащата на Кирил Петков. Това беше обществено оповестено “, сподели още Цветанов.

Според него, след приключването на първия мандат на ГЕРБ са имали избор за нов основен прокурор.

„ Тогава бе назначен Сотир Цацаров. След това започнаха съществени проблеми, които бяха основани на наблюдаващия прокурор по делото против Алексей Петров, който беше отхвърлен от делото, на наблюдаващата съдийка, която имаше един график за правосъдни съвещания. Тогава и огромна част от очевидците не бяха предпазени. Един от тях почина при странни условия – главен очевидец Георги Цветанов “, уточни той.

Показния арест на Алексей Петров, Цветанов дефинира, като неточност.

Източник: bTV

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР