Има отлични предпоставки частта от световното споразумение за облагане на

...
Има отлични предпоставки частта от световното споразумение за облагане на
Коментари Харесай

Казаха кога ще сурвакат големия бизнес с поне 15% данък

Има отлични предпоставки частта от международното съглашение за облагане на мултинационалните компании, която вкарва най-малък налог от 15 % върху облагата, да влезе в действие при започване на 2023 година Това предвижда през днешния ден в ефира на Бе Еф Ем (BFM TV) бизнес шефът на центъра за данъчна политика и администрация в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Паскал Сент-Аман, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Той обаче бе по сдържан във връзка друга част от съглашението, отнасяща се за разпределението на налозите върху облагата на 100-те най огромни мултинационални компании в света.

Смятам, че ще спазим крайните периоди за минималния налог, сподели Сент-Аман, като в същото време акцентира, че времето притиска поради желанието на Г-20, държавните и държавни ръководители да покажат, че има смяна и потреблението на данъчни убежища повече не може да бъде толерирано.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз разгласява на 20 декември документ за метода на пресмятане на този най-малък налог, с който ще бъдат облагани компании, имащи консолидиран оборот от най-малко 750 милиона евро, когато минималната ефикасна ставка в другите им юрисдикции на активност е под 15 %.

Европейска комисия показа на 22 декември инструкция, с цел да транспонира тази част от съглашението (стълб 2), подписано през октомври от 137 страни.

За дирек 1, който се отнася за това по какъв начин по-добре да бъде разпределена облагата на огромните мултинационални компании, в това число и цифровите, е нужна многостранна конвенция, контракт на международно ниво. Той ще е подготвен през юни, съобщи Сент-Аман.

След това съглашението би трябвало да бъде утвърдено от всички страни членки, в това число Съединени американски щати, добави високопоставеният представител на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Той изясни тази своя нерешителност с обстоятелството, че нормално утвърждението на многостранно съглашение лишава малко повече от шест месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР