Има основание до края на учебната година всички ученици да

...
Има основание до края на учебната година всички ученици да
Коментари Харесай

Вълчев: Има основание всички ученици да се завърнат присъствено, ако ситуацията с COVID-19 продължи да се подобрява

Има съображение до края на образователната година всички възпитаници да се завърнат присъствено в класните стаи, в случай че обстановката с COVID-19 продължи да се усъвършенства. Това съобщи просветителният министър в оставка Красимир Вълчев по време на посещаване във Велико Търново.

По думите му обаче това решение ще би трябвало да бъде взето по преценка на бъдещия длъжностен кабинет. Той добави още, че матурите и националното външно оценяване ще се проведат присъствено във всички учебни заведения.

" Така както е планувано по нормативна уредба, както е планувано по първичния график ще се проведат държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. Знаете, че ноември месец взехме едно решение за възпитаници от първи до шести клас за удължение с две - три седмици на образователната година, само че не и увеличение на часовете от образователния проект. 303 учебни заведения избраха да учат през юли месец, за сметка на декември, когато организираха планови действия ", сподели Вълчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР