Има още пукнатини в единния фронт за справяне с енергийната

...
Има още пукнатини в единния фронт за справяне с енергийната
Коментари Харесай

Испания, Португалия и Гърция въстанаха срещу икономията на газ

Има още пукнатини в единния фронт за справяне с енергийната рецесия в Европа. Те породиха откакто Испания, Португалия и Гърция отхвърлиха проекта на блока да понижат потреблението на природен газ с 15% сред този август и идната пролет.

Само часове след предизвестието от шефа на МАЕ Фатих Бирол, че Европа ще се нуждае от 20% понижение на потреблението, с цел да понесе зимния сезон без разтърсвания, от Мадрид и Лисабон обявиха, че няма да поддържат самодейността от 15% пред лицето на евентуално прекъсване на съветския газ.

Според Испания и Португалия наложителните понижения са несправедливи, изключително като се има поради, че и двете страни употребяват доста по-малко съветски газ, в сравнение с други страни-членки на Европейския съюз.

„ Ние ще защитим европейските полезности, само че няма да приемем жертва по въпрос, по който даже не ни беше разрешено да дадем мнението си “,

сподели министърът на екологичния преход на Испания Тереза ​​Рибера, написа Oilprice.

„ Без значение какво се случва, испанските фамилии няма да претърпят спиране на газа или електричеството в домовете си “, добави тя.

Говорейки пред Xinhua, испанският министър на екологичния преход Тереза ​​Рибера разказа потреблението на газ в Испания като рационално. „ Искаме да помогнем, само че също по този начин желаеме да ни почитат “, сподели Рибера и добави, че “не може да ни бъде наложена да вършим несправедлива жертва “.

Гърция също реши да възрази против проекта на Европейски Съюз, издавайки свои лични ограничения за изключителни обстановки.

На Гърция бяха спестени всевъзможни спирания в доставките на природен газ, значително с помощта на напъните за импорт на огромни количества LNG, оповестява Reuters.

Вместо това Гърция предлага механизъм на Европейски Съюз за ограничение на цените на едро на газа и взаимни покупки на газ като „ европейско решение “, сподели в четвъртък държавният представител Янис Ойконому.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР