Има опасност близо 70 процента от хотелите в най-големите ни

...
Има опасност близо 70 процента от хотелите в най-големите ни
Коментари Харесай

Близо 70% от хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци с риск да останат затворени

Има заплаха близо 70 % от хотелите в най-големите ни курорти Слънчев бряг и Златни пясъци да останат затворени този сезон. Това предизвестява вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която незабавно след встъпването ѝ в служба в петък е почнала срещи с сектора за превъзмогване на " тежкото положение " на туризма сега.

Тя приканва българите да изберат черноморските ни курорти за отмора това лято.

" Приоритет в изискванията на пандемия е да подтикваме българите да почиват в страната, без значение дали на море, на планина или в СПА курортите. По този метод ще подпомогнем българската стопанска система и ще компенсираме отлива на непознати туристи ", споделя Николова. В събота тя е имала срещи с управленията на морските курорти " Албена ", " Св. Константин и Елена " и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Засега единственият тласък, който страната дава, с цел да почиват българите вкъщи, е помощта от 210 лева на служителите от държавната администрация.

Николова дава обещание даването на ваучери за отмора и туризъм на необятен кръг от хора да стане непрекъснато настояща, с цел да се поддържа сектора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР