Има около 72 хиляди подадени заявления за безработица от началото

...
Има около 72 хиляди подадени заявления за безработица от началото
Коментари Харесай

Сачева: Има около 72 хиляди заявления за безработица от началото на кризата

Има към 72 хиляди подадени заявки за безработица от началото на изключителното състояние. Това съобщи общественият министър Деница Сачева.

Тя разясни, че 12 хиляди са намерили работа, а 60 хиляди търсят.
Сачева: Отпускаме еднократна помощ на фамилии с деца в неплатен отпуск Тя ще е в размер на 375 лева
За новата еднократна помощ за фамилии в неплатен отпуск от 375 лв. общественият министър изясни, че е два ли ще успее страната да помогне на всички, само че би трябвало да е заслужено подпомагането. Тя означи и че е дадена опция на работещи родители да получат помощ.

Иначе вдовици и самотни родители, които нямат благоприятни условия, могат да аплайват по общия ред за тази помощ, сподели още общественият министър.

2 % нарастване на безработицата може да има, добави Сачева.
Над 61 хиляди души търсят работа от началото на изключителното състояние 30 хиляди от заявките са за парично обезщетение за безработица, изясни общественият министър Деница Сачева
Освен това се обмисля и да се отворят детски градини за тези, които няма по какъв начин да не вървят на работа като медицински лица, обществени служащи, чиновници на реда, само че това ще се разисква след Великден.

За 9 дни към 30 хиляди служащи ще запазят работата си по мярката 60/40, изясни Сачева.

След рецесията имаме подготвеност да осигурим за работодателите за един месец 40% от минималната работна заплата и осигуровките на чиновниците им, изясни още тя.

Ще има и помощ под формата на безлихвен заем за самоосигуряващите, които ще могат да вземат до 4500 лв. с гратисен интервал от 6 до 24 месеца, а да се изплатят в границите на 5 години, сподели още Сачева.

Вижте още във видеото.
Коронавирусът и България Маските са наложителни на публични места от през днешния ден 375 лева еднократна помощ за родители в неплатен отпуск поради COVID-19 Засилени инспекции за спазването на ограниченията против COVID-19 в цялата страна (ОБЗОР) 11 страни признават изтекли български персонални документи поради пандемията с COVID-19 Общински чиновници са изнесли пейките от градинка в центъра на София Официално: От през днешния ден референтна лаборатория в Пловдив ще тества за COVID-19 Каракачанов: Военните планове са гласувани от Народно събрание и се заплащат разсрочено Горанов: На разсрочване подлежат отговорностите към банките, които са постоянно обслужвани Бойко Борисов: Маските стават наложителни на публични места, в краен случай – шал Сачева: Отпускаме еднократна помощ на фамилии с деца в неплатен отпуск Регистрираните случаи на COVID-19 у нас към този момент са 648 В изключително състояние: Празнуваме Лазаровден Обвиниха ръководителя на фармацевтичния съюз за всяване на суматоха Първа жертва на COVID-19 в Сливен Правителството утвърди закупуването на 30 000 теста за COVID-19 от Южна Корея Тестват чиновниците на Социалния патронаж в София за COVID-19 (СНИМКИ) Деница Сачева: За втори следващ ден понижава броят на записаните безработни Държавата ще даде на свободните актьори по една минимална заплата дружно с осигуровките Единен информативен портал събира цялата информация за COVID-19 в България 13 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас за последните 24 часа

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 669 8 28 68 Света 1 781 053 1 310 108 854 404 554 Заразени* Нови Починали България 669 8 28 Света 1 781 053 1 310 108 854
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР